SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın'ın aday adaylığı kafaları karıştırdı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Başkanlığı aday adaylığı hakkındaki açıklaması kafaları karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2013 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2013 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yalçın'ın aday adaylığı kafaları karıştırdı
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Başkanlığı aday adaylığı hakkındaki açıklaması kafaları karıştırdı.

Olay Gazetesi’nden Mustafa Özdal bugünkü köşe yazısında Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın, Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olduğunu açıkça ortaya koyduğunu yazmıştı. Özdal’ın haberine göre Yalçın, dün Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem, Menderes Türel, Mustafa Şentop ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş’ın katıldığı Ankara’daki olağanüstü il başkanları toplantısında belediye başkanlığına evet diyen adayların arasına girdi. Sözkonusu yazısında Özdal, toplantının ayrıntılarını Sedat Yalçın’dan öğrendiğini ve Yalçın’a “Peki aday olmak isteyen il başkanları arasında Sedat Yalçın var mıydı?” diye sorması üzerine Yalçın’ın “Evet” diye cevap verdiğini ifade etti.

Özdal’ın bugünkü haber-yorumunun ardından Yalçın, basın danışmanlarından İbrahim Öge’nin internet gazetesi ‘Yenieksen’’den açıklık getirdi. Yaptığı açıklamada Yalçın, adaylık konusunun şartlara bağlı olduğunu belirterek “Bursa ilinde bir değişim kararı alınacak ise genel merkezimiz, Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz, Sayın Başbakanımız uygun görürse ben Bursa’da adayım dedim” dedi.

Yenieksen'de yer alan habere göre Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığının bazı şartlara bağlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bizim mevcut bir belediye başkanımız var. Partimizin belediye başkanı… Biz her türlü etkinlikte onun arkasındayız. Netice itibariyle parti olarak sorumluğunu aldığımız bir dönem var, ö dönemim sonuna kadar teşkilat olarak belediyemizin arkasındayız. Benim oradaki durumum şu; bir olağanüstü il başkanları toplantısında genel merkezimiz il başkanlarına soru sordu. Burada da ben ilçe başkanlarına soruyorum. ‘Adaylık düşünüyor musunuz?’ diye. İl başkanlarının değerlendirmelerini Başbakanımız öğrenmek istiyor, ne düşünüyorsunuz diye. Benim verdiğim cevap şu; Bursa ilinde bir değişim kararı alınacak ise genel merkezimiz, Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz, Sayın Başbakanımız uygun görürse ben Bursa’da adayım, dedim.  Netice itibariyle bir arada şeyler var. Önce Bursa ile ilgili bir değişim kararının alınması durumu için benim sözlerim geçerli. Değişim kararı alınmazsa yapacak bir şey yok zaten. Böyle devam edecek demektir. Ben kendi açımdan, vicdanen böyle bir şeye ihtiyacı olduğu kanaatinde vardım Bursa’nın. İstişare ettiğim teşkilatlarım, tüm çevre, bir değişim ihtiyacına vurgu yaptı. Başbakan Yardımcımızla son görüşmelerimizi, değerlendirmelerimizi yapacağız, henüz resmi olarak bir aday adaylığım söz konusu değil. Bana bir soru soruldu ben de ona cevaben onu iletmiş oldum. İstişarelerimiz devam ediyor şu anda.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.