SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'a modern sağlık merkezi

BURSA'DA ESKİ KARISI BARIŞMA TEKLİFİNİ KABUL ETMEYİNCE ÇILGINA DÖNEN ESKİ KOCA ÖNCE KARISINI ARDINDAN KENDİSİNİ BIÇAKLADI. ESKİ EŞİNİ ENSESİNDEN BIÇAKLADIKTAN SONRA POLİSİ ARAYARAK KENDİNİ İHBAR EDEN ŞAHIS, TESLİM OLMAK İÇİN GİTTİĞİ BURSA ADLİYESİ ÖNÜNDE DE KENDİ BOĞAZINI KESTİ. POLİS TARAFINDAN BOĞAZINA TAMPON YAPILAN ADAM HASTANEYE KALDIRILDI. (ABDULLAH ÇİBİR - AHMET KÜÇÜKKARACA - DERYA EVREN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2019 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'a modern sağlık merkezi
Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 katlı kompleks şeklinde inşa edilen ve modern cihazlarla donatılan Yıldırım 15 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı Başkan Alinur Aktaş tarafından yapıldı. 


Bursa’nın tarihi semtlerinden Yıldırım, hastane standartlarında bir aile sağlığı merkezine kavuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım Caddesi’ndeki binaların kamulaştırılmasıyla oluşturulan alana kurulan sağlık merkezinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Yıldırımlıların birinci basamak sağlık hizmetlerini daha iyi şartlarda almaları için inşa edilen sağlık merkezinin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Efrail Atıcı, Yıldırım Mahalle Muhtarı Cihat Ovalısoyve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı ve Yıldırım Mahalle Muhtarı Cihat Ovalısoy’un davetlilere yönelik birer konuşma yaptığı tören kapsamında vatandaşlara etli pilav ile ayran ikram edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılışın ardından sağlık merkezini dolaşarak tansiyonunu ölçtürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Bursa’da sağlıklı şehir imajını güçlendirmek ve halkın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir inşa etmek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak şehir sağlığında olduğu kadar insanların sağlık hizmetlerine erişimi konusunda da çözümler ürettiklerini kaydeden Başkan Aktaş, açılışı gerçekleştirilen Yıldırım 15 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin de bu projelerden biri olduğunu ifade etti. 900 metrekarelik kullanım alanına sahip Yıldırım Aile Sağlığı Merkezi’nin betonarme asmolen sistemle inşa edildiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Yapımına 2017 Eylül ayında başlanan binanın zemin katı aile sağlığı merkezi, birinci katı da verem savaş birimi olarak ayrıldı. İçerisinde 6 adet muayene, 3 adet aşı bebek-izlem, emzirme, laboratuvar, 2 adet acil müdahale, 2 adet gebe izlem, eğitim, personel, 6 adet WC, mutfak ve kat, rezerv ve temizlik odaları ile 5 araçlık otopark bulunan binanın maliyeti 1 milyon 750 bin TL’yi buldu” dedi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı ise aile sağlığı merkezlerinin ‘vatandaşa en yakın bakanlık birimi olan’ birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında yer aldığını söyledi. Daha önce Yıldırım Beyazıt Külliyesi içerisinde hizmet veren 15 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin ‘alınan tahliye kararının ardından’ Davutdede’ye, oradan da yeni binanın tamamlanmasıyla Yıldırım Mahallesi’ne taşındığını hatırlatan Başkan Aktaş,“Bize her konuda ciddi destekler veren Büyükşehir Belediyemiz, bu konuda da yardımını esirgemedi. 15 Nolu Aile Sağlığı Merkezimiz çok kısa sürede hizmete alındı. Aile hekimleri ile verem savaş personelimiz, her şeyin hazır olmasıyla birlikte burada hizmet vermeye başladı. Başta Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere yatırımda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yıldırım Mahalle Muhtarı Cihat Ovalı da yenilenen sağlık merkezi nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkürlerini iletti. Muhtar Ovalı, Molla Yegan Medresesi’nin rehabilitasyonu konusunda da Başkan Aktaş’tan destek istedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.