SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da 'çevre' nöbeti

Yıldırım Belediyesi tarafından ‘Doğal Olarak Yıldırım’ sloganıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşü kapsamında Başkan Yılmaz, baş

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi tarafından ‘Doğal Olarak Yıldırım’ sloganıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşü kapsamında Başkan Yılmaz, başkan yardımcıları, bürokratlar ve çevre gönüllüleri ile birlikte Uludağ’ın eteklerinde çevre temizliği yaptı.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşlerinin üçüncüsü Kaplıkaya – Fidyekızık parkurunda düzenlendi. Yürüyüşe, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Yıldırım Kent Konseyi üyeleri, muhtarlar, Yıldırım Belediyesi Bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Kaplıkaya’dan başlayan 3,5 kilometrelik parkur boyunca çevreye bırakılan atıkları da toplayan doğaseverler, doğaya karşı duyarlılık mesajı verdi. Yıldırım’da doğa yürüyüşlerinin geleneksel hale geldiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Tabiatın tüm zenginliğini bahşettiği, yeşilin 1001 tonunu bünyesinde barındıran bir coğrafyada yaşamanın ayrıcalığına sahibiz. Bu güzellikleri daha yakından görmek ve insanlarımıza daha yakından tanıtmak için düzenlediğimiz yürüyüşlerimize tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.



ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİ

Doğanın sağladığı ayrıcalıkların bir dizi de sorumluluğu beraberinde getirdiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Çok büyük bir zenginliğe sahibiz. Ancak bunu değerlendirmek ve korumak noktasında maalesef çok başarılı sayılmayız. Unutmayalım ki bu güzellikler, bizlere dünün mirası olmaktan ziyade çocuklarımızın, yarınlarımızın emaneti. Doğayı temizlemek çok önemli. Biz yerel yönetim olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bundan çok daha önemli olanı doğaya sahip çıkabilmek, onu koruyabilmek. Bunu da ancak birlikte başarabiliriz. Bu konuda hemşerilerimizden daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.