SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da söz gençlerde

Yıldırım Belediyesi, gençler için farkındalık yaratmak, yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin devamlılığını sağlamak, ilçenin ge

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da söz gençlerde
Yıldırım Belediyesi, gençler için farkındalık yaratmak, yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin devamlılığını sağlamak, ilçenin geleceğine ve şehre yön verecek fikirler üretmek konusunda ortak bir anlayış oluşturmak amacıyla ‘Gençlik Çalıştayı’ düzenledi.
Yıldırım Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde 11-12 Ağustos tarihlerinde dört oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda, ‘Sosyal alanda yapılabilecek projeler’, ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek kutlamalar için projeler’, ‘İdeal Gençlik Hareketi’nin geleceğine dair projeler’, Kültürel alanda yapılabilecek projeler’ hakkında gençler fikirlerini ortaya koydu. ‘İyilik’ teması adı altında düzenlenen ilk oturumda yaşlılarla, çocuklarla, engellilerle, şehit ve gazi çocuklarıyla, mültecilerle ve dezavantajlı bireylerle oluşturulabilecek projeler hakkında fikirler üretildi. İkinci oturumda Yıldırım’da geleneksel hale gelen ve büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu yıl yapılacak kutlamalar ve konserler hakkında yeni fikirler ve düzenlemeler masaya yatırıldı. Üçüncü oturumda da İdeal Gençlik Hareketi kapsamında spor faaliyetleri, yabancı dil kursları, müzik kursları ve sınavlara hazırlık kursları gibi projeler değerlendirilirken dördüncü oturumda ise tarih, edebiyat, konser, konferans, söyleşi, sempozyum ve panel gibi kültürel alanlarda yapılabilecek etkinlikler hakkında çalışmalar düzenlendi. Programın ardından gençlere katılım belgesi takdim edildi.


DONANIMLI NESİL VURGUSU
Gençlere güçlü bir devlet, mutlu bir millet bırakmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gençlerin hayatın her alanında sorumluluk alan, yönetime etkin katılım sağlayan bireyler olarak yetişmesinin toplumun geleceğinin en önemli teminatıdır. Gençlerimizin devralacağı bu bayrağı daha yukarıya taşıyacak bireyler olarak yetişmesi de bizim öncelikli görevimiz. Düzenlediğimiz çalıştay ile Yıldırım’ın geleceğini yansıtacak çalışmaların ortaya çıkması için, sosyal alanda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek kutlamalar hakkında, İdeal Gençlik Hareketi’nin geleceğine dair projeler ve kültürel alanda yapılabilecek projeler hakkında gençler, fikirlerini ortaya koyarak yönetimde söz sahibi olacak. Yıldırım’da hazırladığımız projeler hizmet grubunun beklentileri ve ortak aklın yansıması sonucu hayata geçiyor. Gençlerimizin beklentileri ve talepleri doğrultusunda hazırladığımız projelerimizle onların gelişimine katkı sağlıyoruz. Şehrimizi geleceğe, donanımlı, sağlıklı, milli ve manevi değerlerini özümsemiş gençlerimiz taşıyacak” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.