SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine bir civanmert, yine kamu arazisi gaspı

Cemaate desteği ile tanınan iş adamlarından Şentürkler Holding'in sahibi Sami Şentürkler’in “Fethullah Gülen için yaptırdım” ded

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2014 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2014 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine bir civanmert, yine kamu arazisi gaspı

Cemaate desteği ile tanınan iş adamlarından Şentürkler Holding'in sahibi Sami Şentürkler’in “Fethullah Gülen için yaptırdım” dediği Bademli’deki villa, belediyeye ait olan araziyi de bahçesinde barındırıyor. Planlarda 12 dönüm görülen araziye belediyenin park alanı olan 5 dönümün de dahil edildiği ortaya çıktı. Cemaate destek veren diğer iş adamlarından Barla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Habip Nursi Alpaslan’ın Yıldırım Belediyesi’ne ait araziyi ticari faaliyetleri için gasp etteğini 141. sayımızda duyurmuştuk.

Hükümet - Cemaat restleşmesinde tarafını cemaatten yana seçen ve hükümete eleştiri tweetleri atan işadamlarından Habip Nursi Alpaslan’ın ardından Sami Şentürkler’in de kamu arazisini gasp ettiği ortaya çıktı. Gazetemizin 141. sayısında Barla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Habip Nursi Alpaslan’ın Yıldırım Belediyesi’ne ait otopark alanını işgal ettiğini duyurmuştuk. Cemaate yakınlığı ile bilinen Şentürkler Holding'in sahibi Sami Şentürkler’in de 5 dönüm Belediye arazisini, Fethullah Gülen için yaptırdığını söylediği villa bahçesine dahil ettiği ortaya çıktı. Daha önce Fethullah Gülen için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın kaldığı Beyaz Saray'ın bir benzerini Koza Grubu'nun patronu Akın İpek Ankara'da yaptırmıştı. Şentürkler de Gülen için Türkiye’de 2. Sarayı yaptırmış oldu. Şentürkler Holding'in kentin en değerli semti olan Bademli'de yaptırdığı devasa malikâne, 16 bin 750 metre karelik yani yaklaşık 17 dönümlük bir arazi üzerinde bulunuyor. Villanın imar izninde belediyeye terk edilmiş olarak gösterilen 5 dönümlük arazi ise, sarayın duvarları arasında bulunuyor. Kağıt üzerinde usulüne uygun yapılan terkin uygulamada gerçekleştirilmediği görülüyor. Çevresi 2.5 metre yüksekliğinde duvarlarla örülü malikânenin kapalı alanı 3 bin 600 metrekare. Mimari yapısı da Akın İpek'in yaptırdığı Ankara'daki başkanlık sarayını andıran binaya benziyor. Villanın yapıldığı alanın ise Bursa'da bir benzeri yok. Hem Uludağ hem de Marmara Denizi'ni görebilen malikânenin bulunduğu yer kentin en pahalı arsalarından. Planlarda 12 bin metrekare görünen arsaya belediyenin park alanında dahil edilmesiyle 17 dönümlük bir kullanım alanı elde edilmiş durumda. Park olarak görülen alana ise spor sahası inşa edildi.
"GÜLEN İÇİN YAPTIRDIM"
Uludağ ve Marmara Denizi'ni gören malikânenin bulunduğu alanın özellikle tercih edildiği ve Bursa'da böylesine görkemli bir başka yapının olmadığı belirtildi. Holding patronu Sami Şentürkler'in de Bursa'da her ortamda, "Burayı Fethullah Gülen ülkeye döndüğünde kalması için yaptırdım" dediği iddia ediliyor. Bahçesinde 250 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu bulunan malikâne bahçesi, belediyenin park alanı olarak belirlediği arsayı da içine almış durumda. Planlarda 12 bin metrekare görünen arsaya belediyenin park alanının da dahil edilmesiyle 17 dönümlük bir kullanım alanı elde edilmiş durumda. Sadece villa tarzı evlerin yapıldığı Bademli semtinin üst taraflarında zeytin bahçelerinin arasında yer alan devasa yapı, yüksek duvarlarla çevrili olduğu için dışarıdan çok fark edilemiyor ancak gökyüzünden bakınca heybeti gün yüzüne çıkıyor. 3 kattan oluşan yapılarının toplam kapalı alanı 3 bin 600 metrekareyi buluyor. Tapusu, iki kardeş olan Sami ve Mehmet Şentürkler'in sahibi olduğu Şentürkler Otomotiv Makine Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ait olan malikânenin yapımına 3 yıl önce başlanmış. Şu anda tamamlanmış olan yapıda, sadece malikânenin güvenliğinden ve bakımından sorumlu çalışanların kaldığı, başka kimsenin yaşamadığı belirtiliyor.
İPEK'İN SÖZLERİNİ RETWEET’LEDİ
Şentürkler Holding, 11 ayrı otomobil markasının distrübitörlüğünün yanı sıra, inşaat, taş ocağı ve iş makineleri, tekstil, ev tekstili, araba kiralama, turizm sektörlerinde de faaliyet yürütüyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk, yaşanan süreçte twitter hesabından Fethullah Gülen'e verdiği destekle de dikkat çekiyor. Şentürk, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in "Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" sözlerini retweet yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.