SON DAKİKA
Hava Durumu

Yok artık Cemo da aday!

-Alpaslan YILDIZ Bursa’da AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için başvu

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yok artık Cemo da aday!
-Alpaslan YILDIZ

Bursa’da AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için başvuru yapanların sayısı başvuruların bitimine bir gün kala 235’i geçti. Başvurular arasındaki ilginç isimler ise kafaları karıştırdı. Görevi bırakmak zorunda kalan eski İl Başkanı Cemalettin Torun, Hulusi Karakuş, Hasan Kılıç gibi çok tartışmalı isimlerin başvuruları tepkiyle karşılandı. Görevden alınan BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy, İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Fatma Saime Erdönmez, Cemil Tekin gibi isimler de aday adaylığı için başvuru yaptı.

AK Parti’de aday adaylığı için başvuru süresinin dolmasına bir gün kala başvuru sayısı 235’i geçti. Yeni dönemde milletvekili olmak isteyenler adeta AK Parti’ye hücum etti. Ancak başvuranlar arasında çok tartışmalı isimler de yer alıyor. Görev yaptığı dönemde büyük tepki toplayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle istifa etmek zorunda kalan eski İl Başkanı Cemalettin Torun, bu kez milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. Torun’la birlikte eski il yöneticisi Halil İbrahim Özgeriş ve Hasan Kılıç da başvuru yapan isimler arasında. Uğradığı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden eski bakan ve milletvekillerinden Mehmet Gedik’in oğlu Ali Orkun Gedik de AK Parti’den aday adayı oldu.

İl Disiplin Kurulu’ndan istifa eden Saadettin Cangül (ki kendisi aday adayı olma rekorunu açık ara elinde bulunduruyor), İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Batı Trakya Türkleri Derneği eski başkanlarından Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in ablası Fatma Saime Erdönmez göze çarpan diğer isimler. Bugün akşama kadar devam edecek başvurularında sayının 300’e ulaşıp ulaşmayacağı merak ediliyor.

 
Başvuru listesi
 

 



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.