SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeytinciye afet müjdesi

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, 2010 yılında meydana gelen aşırı yağışlarda ürünleri zarar gören çiftçiye ödenecek afet paralarının k

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, 2010 yılında meydana gelen aşırı yağışlarda ürünleri zarar gören çiftçiye ödenecek afet paralarının kalan bölümü de ödendi. 

 



Orhangazi genelinde 827 üreticinin yararlandığı afet ödemelerinin yüzde 26’lık bölümü geçen yıl şubat ayında yapılmıştı. Orhangazi’den 827 üreticinin yararlanacağı afet ödemeleri için Ziraat Bankası Orhangazi Şubesi hesabına 2 milyon 100 bin TL aktarılmıştı. Yüzde 26’lık bir kısmın hesaba yatırıldığı ifade edildi.

15 Mayıs - 20 Temmuz 2010 tarihleri arasında meydana gelen aşırı yağışlar sonucu meydana gelen zararlarla ilgili Karacabey, Gemlik, Orhangazi, İznik, Keles, Orhaneli ve Mudanya ilçelerinde hasar tespit çalışmaları yapıldığı belirtildi. Yüzde 40 ve üzeri zarar gören üreticilere ödenmek üzere 38 milyon 808 TL ödeme bedeli talep edildi. Ödeme bedelinin kalan yüzde 6’lık kısmı çiftçiye ödendi.

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce afet paralarının yüzde 94’lik diliminin ödendiğini, yüzde 6’lık bir ödemenin kaldığını hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Zeytin üreticilerimizin afet zararlarının ödenmesi ile ilgili ödemelerin kalan yüzde 6’lık dilimi olan 486 bin TL’lik tutar, çiftçilerimizin hesaplarına yatırıldı. Daha önce iki taksit halinde ödenen 7 milyon 615 bin TL tutarındaki ödemelerin ardından kalan kısım Ziraat Bankası'ndaki hesaplara yatırıldı.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.