SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın yüzünü Küheylanlar güldürüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2022 20:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2022 20:20

Geçen yıl play-off finalinde yıldızlar karması Bodrumspor’a yenilerek 1. Lig hedefini bir yıl erteleyen TECO Karacabey Belediyespor, bu yıl işi sıkı tutuyor. 
Küheylanlar bu yıl önüne geleni devirirken, Ali Özkan’ın amatör ligden alıp getirdiği kulüp Türkiye’ye örnek olacak bir başarı hikayesini yazıyor adeta. 


TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele veren TECO Karacabey Belediyespor, bu hafta lider İskenderunspor'u kendi evinde mağlup ederek liderliğe yükseldi. Ve güçlü rakibi İskenderunspor’a ilk mağlubiyetini yaşattı. 


Ne yazık ki geçen yıl Bursa futbolu için hüzünlü bir yıl oldu. Bursaspor tarihinde ilk kez TFF 2. Lig’e düşerken, İnegölspor zor da olsa lige tutunmayı başardı. TFF 1. Lig için son maça kadar büyük bir performans sergileyen TECO Karacabey Belediyespor ise son maçta Bodrumspor’a yenilerek bir üst lige çıkamamıştı. 


Yeni sezona Bursaspor ve İnegölspor sıkıntılı başlarken Karacabey Belediyespor ise adeta fırtına estiriyor. Ligde tecrübe edinen TECO Karacabeyspor, hedefine emin adımlarla yürüyor. 


Aslında bu başarının en büyük mimarı hiç şüphesiz Karacabey Belediye Başkanı  Ali Özkan. Göreve geldiği günden itibaren özellikle spor alanında önemli atılımlara imza atan ve Karacabey’i bir spor şehri yapmak için çalışan Ali Özkan, Karacabey Belediyespor için de her yıl yenilenen hedefler koyarak adım adım başarıya ulaşmasına imkan sağladı. 


Önce Karacabey Birlikspor’a destek veren ve üst lige çıkmasını sağlayan Özkan, daha sonra kulübün ismini Karacabey Belediyespor olarak değiştirdi. 
TFF 2. Lige çıkan kulübün maddi olarak sağlam yere basması için şirketleşmeye gidilirken, bu süreçte güçlü bir partner bulunmasına da ön ayak olan Özkan, TECO Petrol’ün kulübe ortak olmasını sağladı.  Böylece güçlü bir paydaşa sahip olan Karacabey Belediyespor, daha TFF 2. Lig’deki ilk sezonunda bir üst lige çıkmaya çok yaklaştı. 


Geçen yıl olmadı belki ama bu yıl TFF 1. Lig için en güçlü adaylardan birisi TECO Karacabey Belediyespor. Bursaspor’un kaos içinde olması ve sportif olarak da kötü gidişe dur diyememesi,  İnegölspor’un da bir çok sıkıntı nedeniyle şimdilik umut vaad etmemesi Bursayı üzerken, TECO Karacabey Belediyespor’un önümüzdeki sezon TFF 1. Lig’e çıkmak için verdiği yarış umut veriyor.  


Çok büyük aksilikler olmaması durumunda TECO Karacabeyspor bu yıl belki de play off ihtiyacı duymadan bir üst lige çıkacak. Ve belki de Ali Özkan’ın ikinci döneminin sonunda TECO Karacabey Süper Lig’i bile yoklayabilir. 


Karacabey Belediyespor bu noktaya gelirken tabi altyapı yatırımları da sistematik olarak gelişti. Karacabey Belediyesi, spor yatırımlarıyla hem ilçede gençlerin ve çocukların daha fazla spora odaklanmasını sağlarken, Karacabey Belediyespor ile de kentte birlik ve beraberliğin oluşmasına büyük katkı verdi. 
Bugün TECO Karacabeyspor Bursa’nın gurur duyacağı, iftihar edeceği ve umutlarını yarına taşıyacağı bir kulüp olurken, kulüp yapısı, yönetim şekli ve isabetli adımlarıyla da tüm kulüplere örnek bir yapıya kavuştu. Ali Özkan bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da gerçek bir başarı hikayesi yazıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.