SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah göz doldurdu, ama...

-Sercan GÜLER Kabus gibi geçen iki sezonun ardından, Fenerbahçe maçıyla lige başlayan Bursaspor, Kadıköy’de ortaya koyduğu perfo

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Timsah göz doldurdu, ama...
-Sercan GÜLER

Kabus gibi geçen iki sezonun ardından, Fenerbahçe maçıyla lige başlayan Bursaspor, Kadıköy’de ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Oyuncuların azim ve isteği sahaya büyük ölçüde yansırken tartışmaları kararların gölgesinde Timsah, Kadıköy’den puansız ayrıldı. Afyon kampına bile götürülmeyen Tomas Necid, Fenerbahçe karşısında ilk 11 de sahaya sürülürken, ortaya koyduğu performansa Samet Aybaba sadece 45 dakika dayanabildi.  Tomas Necid’i oyundan alıp Tunay Torun’u saha süren, Allano Lima’yı ileri uca çeken Aybaba saha kenarında elinden geleni yaptı. Bursaspor’un takımdan ayrı çalışan ve sadece son bir hafta takımla birlikte çalışmaya başlayan Necid’i ilk 11 de saha sürmesi bir kez daha forvet ihtiyacını gözler önüne serdi. Maç sonunda da açıklamalarda bulunan Aybaba transferin şart olduğuna dikkat çekti. Mali kriz ve dövizdeki ani yükseliş nedeniyle bir çok engele takılan transferler tüm Süper Lig ekipleri açısından sıkıntılara yol açarken Bursaspor’da golcü arayışı devam ediyor. Uzun süredir temas halinde olunan Doumbia transferini noktalamak isteyen yeşil-beyazlı yönetim, Bursaspor taraftarına da derin bir nefes aldırmak istiyor.
KANATLARDA BAŞ DÖNDÜREN PERFORMANS 
Ligin ilk haftasında futbol oteritelerini bile şaşırtan bir performans ortaya koyan Bursaspor’un atakları yoğunlukla kanatlardan gelişti. Topla oynama oranına bakıldığında yüzde 60’a 40’lık Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunurken, ligin ilk haftası ve 40 bin kişini önünde yüzde 40’lık topa sahip olma oranı Bursaspor açısından olumlu bir sonuç olarak yansıdı. Fenerbahçe, Bursaspor kalesini 11 kez yoklarken bu şutlardan 3’ü kaleyi buldu. 2’si gol oldu. Öte yandan Bursaspor’un rakip kaleye gönderdiği 10 şutun 3’ü çerçeveyi buldu.
AYBABA MALZEMEYİ İYİ KULLANDI
Paul Le Guen’in geçen sezon oynatmaya çalıştığı 3-5-2 taktiği ile birlikte hücum becerilerini daha fazla sergileme şansı bulan Aziz Behich, Fenerbahçe maçında da 4-4-2 dizilişte savunmanın solunda kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Kanatları kullanmak yerine merkezden gol arayan Fenerbahçe Aziz’in savunmada işini kolaylaştırdı ve deneyimli yıldız hücuma daha çok katkıda bulundu. Bunun yanı sıra Yusuf Erdoğan’ın ortaya koyduğu grafik bir kez daha takdirleri toplarken, Timsah 18 kez orta açtı bu ortalardan 3 isabetli oldu. Hücum aksiyonlarının yarısında Aziz Behich ve Yusuf Erdoğan’ın bulunduğu sol kanadı kullanan yeşil beyazlılar aynı zamanda Fenerbahçe’den 4.5 kat daha fazla orta yaparak gol aradı. Hal böyle olunca Bursaspor adına maçın en fazla topla buluşan ismi de Aziz Behich oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.