SON DAKİKA
Hava Durumu

Çifte standardınızı sevsinler!

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2022 19:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 19:46

Haftasonu CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Mudanya Belediyesi tarafından Halitpaşa Mahallesinde yaptırılacak olan kapalı pazar yerinin temel atma törenine katıldı. 


Yer seçimine dair ciddi itirazların olduğu Pazar Alanı ile ilgili Bursa basınında geniş yer bulan haberler, aynı zamanda ikircikli zihniyeti de bir kez daha ortaya koydu. 


Çünkü Mudanya dolgu alanındaki kapalı Pazar yeri 5 yıl önce Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın pazarcılarla yaptığı kavganın ardından kapatılmıştı. Ve geçen sürede hala hem pazarcı esnafı hem de vatandaş, yazın sıcağında, kışın kar ve soğuğunda alışveriş yapmaya çalışıyor. 


Kapalı Pazar alanı 5 yıldır atık deposu haline getirilirken, son olarak büyük tepki çeken dev çiçek saksılarına depo oldu. 
Bugüne kadar bu rahatsızlık gündeme gelmedi. Ama yer seçimi bile tartışmalı olan yeni Pazar alanı maşallah Bursa basını tarafından da CHP tarafından da köpürtülüp, algı oluşturulmaya çalışılıyor. 


Bu olayda da Bursa’da muhalefetin de belli yayın organlarının da ikircikli yapısı bir kez daha gözler önüne serildi. 


Karacabey’de mezbelelik haline gelen Pazar alanının kaldırılarak ilçeye vizyon katacak modern alışveriş merkezi, Pazar ve otopark projesi için aylarca yaygara yapan ve bir şekilde iptal edilmesine vesile olanlar, aynı hassasiyeti CHP’li belediye olunca yok sayıyorlar. 


Karacabey’de sözüm ona pazarcı esnafının sesi olan CHP ve İP, iş CHP’li Mudanya Belediyesine gelince gözü görmez kulağı duymaz oluyor.
 İlçe ilçe gezip Cumhur İttifakının belediyelerinin yaptığı hizmetleri itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymayan İP İl Başkanı ve CHP İl Başkanı, yıllardır mağdur olan Mudanya halkını ve orada iş gören esnafı duymuyor bile. Samimiyetsizlikleri de bir kez daha gözler önüne seriliyor. 


Şimdi gelelim iktidar kanadının duruşuna.

Gerek Mudanya’da Pazar yerinin kapalı tutulması, gerek Karacabey’de hizmetin engellenmesi noktasında ne yazık ki AK Parti’nin yeterince gür sesle tepki verdiğini söyleyemeyiz. 


Dahası algı operasyonlarına çanak tutan Çağlar’ın yayın organlarını sık sık ziyaret etmeleri, özel itibar göstermeleri de üstüne cabası… Bu aynı zamanda şu algıyı da destekliyor ne yazık ki. 


Bu tarz yaklaşımların sokakta AK Parti’ye yönelik algı operasyonlarını daha etkili hale getirdiğini ifade edelim. AK Parti bugüne kadar net duruşuyla geldi ve son dönemde o netliği en azından Bursa yerelinde yavaş yavaş kayboluyor görüntüsünü veriyor. 


Oysa, hizmet ederken de hizmet engellenmeye çalışılırken de net bir şekilde doğrunun arkasında durmalılar. 

Salıcı ve Bursa…


CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Bursa ziyareti kamuoyunda oldukça ilgili gördü. 


Salıcı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na aday olması durumunda partinin genel başkanlığına en yakın isimlerden biri olduğunu söylememize gerek yok. Salıcı da yeni dönemde kendisini genel başkan pozisyonunda görüyor zaten. Son dönemdeki tüm adımlarını ona yönelik atıyor. Bursa ziyareti de onlardan biri olarak kayıtlara geçti. 


Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığına çok yüksek ihtimalle aday olacak. Ancak aday olsa da olmasa da önümüzdeki dönemde CHP’de iktidarın değişme ihtimali oldukça yüksek. İste parti içinde başlayan yarışın en önemli nedeni bu. Salıcı, bu konjonktürde en etkin isimlerin başında yer alıyor. Partide ciddi bir ağırlığı var. 


Bursa ziyaretinde örgütle de buluştu Salıcı. Ciddi uyarılarda bulundu. Hatta rest çekti diyebiliriz. CHP İl Başkanlığında yapılan toplantıya İl Başkanı ve yönetiminin yanı sıra ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri katıldı. 


Salıcı, net cümlelerle konuştu ve Bursa’dan memnun olmadıklarını dile getirdi. Herkesin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini ya da buraları işgal etmeyip derhal gitmelerini istedi. Çalışmalar için iki aylık süre de veren Salıcı, “İşi ciddiyetle sürdürüp, gereken çalışmaları yapmayan arkadaşlar erken emekli olabilir” ifadelerini kullandı.


Bu durum Bursa’daki algı siyasetinin Ankara’da ciddiye alınmadığını da net bir şekilde ortaya koyuyor. CHP Genel Merkezi de diğer partiler gibi sadece il ilçe başkanları, milletvekillerinden değil, Bursa’da başka isimlerden de rapor alarak bilgileri sağlamalı şekilde değerlendiriyor. 


Salıcı ziyaretinin göze çarpan bir başka yanı ise Kemal Kılıçdaroğlu tarafından seçime 3 yıl kala ilan edilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in programlarda yer almaması. Günler öncesinden belli olan programa rağmen Bozbey ortalarda görünmedi. 


Konu toplantıda da gündeme geldi. İldeki toplantıda il Başkanı İsmet Karaca takdim yaparken, Büyükşehir adayımız Mustafa Bozbey'e ulaşamadık dediği iddia ediliyor. Salıcı’nın bu durumu önemsemediği de. 


Malum Bozbey’in aday gösterilmesine Oğuz Kaan Salıcı muhalif tutum alan isimlerden birisi. Yani Bozbey’in adaylığını istemeyenlerden biri. Son ziyarette Bozbey’in ortalarda görünmemesi de Salıcı’ya tavır olarak nitelendiriliyor. 


Genel başkanlığa niyetlenen Oğuz Kaan Salıcı, ilk kurultayda o toplantıya katılanların büyük kısmının delege olduğunu biliyor. Buna rağmen net bir tavır ortaya koyuyor. Bunun da bilinçli olarak yapıldığından şüphe yok. Bir değişim yaşanacağı sinyalini veriyor. Bursa’da yapılacak ön seçimler için de herkese aynı zamanda bir ayar verme durumu. Salıcı’nın bu duruşu takibe değer. 


Toplantıdan son bir bilgi vererek kapatalım konuyu. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın toplantıda söz alıp hiçbir yere aday olmayacağını söylediği ifade ediliyor. O kadar yöneticinin ve genel başkan yardımcısının önünde verilen sözün Fırat Yılmaz tarafından taviz verilmeden tutulacağını, hani olmaz ya teklif gelse dahi geri çevireceğini düşünüyoruz.

Bunu da buraya not etmiş olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.