SON DAKİKA
Hava Durumu

Değer mi Mustafa Başkan bu vebale?

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2023 21:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2023 21:39

Nilüfer’i 20 yıl inşaat mühendisi olan bir başkan yönetti Mustafa Bozbey. Son 4 yıldır da bir mimar yönetiyor Turgay Erdem. Turgay Bey daha önce de Bozbey’in yardımcısıydı. Nilüfer’de büyük sıkıntı var ve bu önümüzdeki günlerde çok tartışılacak. Teknik adamların yönettiği Nilüfer’de bilim, ölçü nizam her şey hak getire. Ama bugünkü konumuz bu değil. 


Bugünkü konumuz, boş araziye zemin artı 5 kat bina yapıp bunu kamuoyuna kentsel dönüşüm diye pazarlamayı beceren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar. Şu anda deprem bölgesinden pozlar paylaşıyor Dündar.  Ancak kendi yönettiği ilçedeki gerçekleri ve geriye dönük hatalarını artık şapkayı önüne koyup muhasebesini yapmak zorunda. 


Ne yazık ki Mustafa Dündar yönetiminde Osmangazi, zorunlu ihtiyaçlarının hiç birini sağlayamazken, isim parlatmaya reklama yönelik bir çok işin ve işlemin merkezi oldu. Örneğin meydan yapıyoruz diye yola çıkıp Batı Trakya usulü bir çarşı için iki dönemdir hem kamunun enerjisini hem de büyük bir kaynağı harcadı. Ortaya da çirkin bir görüntü çıktı. 


Burada önemli iki ayrıntıyı da verelim.

Birincisi şu an meydan süslü AVM inşaatının olduğu ve daha önce göçmen pazarlarının yer aldığı bölgeyi kamulaştırmaya başlarken Dündar ve ekibinin hedefi bugünkü Osmangazi Belediye binasının aynısından karşısına yapıp önünde de estetik bir meydan oluşturmaktı. Ancak yolda çok şey değişti. Birden meydan yerine AVM’nin daha fonksiyonel olduğunu düşündüler herhalde ki bugünkü kazulet ortaya çıkmaya başladı. 


İkincisi ise bu yatırımı yaparken özellikle AK Partililere şu mesajı verdiler hep. Biz buraya olağanüstü bir cami yapacağız ve meydan da caminin meydanı olacak. Ancak solak tayfadan korkularına hala cami projesi ortada yok. Eyyamla işlerini sürdürmeye devam ediyorlar.  


Gelelim meydanla ilintili Soğanlı Kentsel Dönüşümü’ne.

Kentsel dönüşüm yapıyoruz diye bilboardlara çıkan, televizyonlara ve internet sitelerine boy boy ilanlar veren Dündar ve ekibi, Soğanlı’daki boş arazilere kat karşılığı inşaatlar yaptı. Başlarda buradan elde edilecek konutların kentsel dönüşüme rezerv olarak kullanılacağını söyleseler de inşaatlar bittikten sonra meydanı finanse etmek için bu konutlar peş peşe satılmaya başladı. Hala Osmangazi’nin bilboardlarında bu satışların ilanları var. 


Peki olası bir depremde meydan süslü AVM ne işimize yarayacak? Dahası acilen kentsel dönüşüme sokulması gereken mahalleler neden göz ardı edildi?

Siyasi ikbal. 


Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayali, insanların yaşamının ve yaşam kalitesinin önüne geçti maalesef. 15 yıldır Demirkapı için kentsel dönüşüm projesini iki de bir reklam eden Dündar ve ekibi bölgeye tek çivi bile çakmadı ama mantığı ile bile büyük hata olan AVM meydan için adeta seferber oldu. 


Çarşı da diyebileceğimiz bu alanda uygulanan proje, Büyükşehir’le yapılması gereken ve altında Bursaray aktarma istasyonunun inşa edilmesi gereken bir yerken siyasi hesap buna yanaşmaya engel oldu. Üstelik bu yapıdan Bursaray’a giriş de verilmedi. 


Gün gelecek bu meydan yıkılacak ve yerine doğrusu yapılacak şüphemiz yok. Ancak siyasi hırslar uğruna milletin kaynaklarının nasıl heba edildiğini de tarih yazacak.


 Dündar’ın bir diğer kentsel dönüşümü ise üniversitelerde tez, ilk ve orta öğretim kurumlarında ders olarak okutulacak değerde. 


Kendi dünürünün tek katlı tuğla fabrikasına kişi lehine kanunlarda ne varsa verilerek ve 0.50 emsalle de taçlandırılarak Bursa’nın ikinci Doğanbey’ini Yunuseli bölgesinde yaptırdı. Bursa’da örneği yok, Türkiye’de bulunabilir mi bilmiyoruz.  


Bursa’ya karşı işlenen bu günahların hesabı nasıl verilecek? Meydan süslü AVM’ye harcanan enerji son 15 yılda Altıparmak Çarşamba bölgesine harcansa bugün bambaşka bir Bursa ile karşı karşıya olurduk muhakkak. 


Yazık çok yazık. 


Değmez bir değil bin koltuğa bu veballer!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.