SON DAKİKA
Hava Durumu

Değer miydi ey İzmir?

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2022 20:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2022 20:20

Gül gibi geçinip gidiyordunuz. Aziz Kocaoğlu yolları daraltıyor, çöpleri toplamada sıkıntılar yaşatıyor, bitecek dediği metro bir türlü ilerlemiyor ve Üç kuyuları geçemiyordu ama siz “Aman ha yoksa ötekiler gelir!” korkusuyla katlanıyordunuz. 


Sıkıntı Kocaoğlu’ndazannettiniz ve aşırı sol kanadın bastırmasıyla yeni bir başkan seçtiniz. Yine CHP’li. Böylece “Ötekiler de gelmedi” ama size hizmet de gelmedi.Kemeraltı’nı yine su basıyor her yağmurda. Lüks semtlerinizde kanalizasyon yine çılgına çeviriyor sizi. Olsun canım ötekiler gelmedi ya. Sahilde iki bira içip mavi gözlü ve sarışın birinin gelip tüm Ak Partilileri denize dökmesini bekleyip durursunuz artık.


Alsancak’ın lüks meyhanelerinde ya da Konak’ın arka sokaklarındaki ucuz ama entel birahanelerde rahat rahat kurtarıyorsunuz memleketi. İki Çeşmelik’deki bitirimhanelerde hâlâ bıçkınlar demleniyor yamesele yok. Deniz hanım arkadaşları Ayla ve Filiz’i alıp sahilde rahatça sarhoş olduktan sonra kim bilir nerede düşürdüğü telefonu çalındı zannedip ortalığı ayağa kaldırabiliyor yine. Ötekiler gelse belki de bunu yapamayacaktınız diye avunun.
Ötekiler dediğiniz gelse ne kanalizasyon ne de çöp derdiniz kalacaktı hâlbuki. Metro hiç olmazsa Balçova’ya gelmiş olacaktı. Daralan yollar genişleyecekti. Hak ettiği değeri bulacaktı İzmir. İhya olacaktı ama onlar “ötekiler” tabii. 


Anlamadığınız şey şu ki adamlar sizin içkinize karışmıyor, “tıksırana kadar için” dediydi ya Sayın Başkanımız. 
Ha, tabii gelenler ne heykel yapacaklar ne de heykel saydırıp cukkayı götürttüreceklerdi. Heykel önemli. Olmazsa olmazınız.


Su yokmuş “sorun değil” ama suya da yüzde 30 zam geldi…


Bütün Ak Partili Belediyeler suyu ucuzlatırken siz yüzde 30 fazla ödeyeceksiniz artık. Duyduğuma göre otobüs ve metro fiyatları da yüzde 25 artmış. Meyhanelerden dönerken sabah tarifesi ama. Baykuş daha mı ucuz oldu ki?
Güç bela bulabildiğiniz suya yüzde 30 zam geldikten sonra ne düşünüyorsun İzmirli kardeşim?
İstanbullu seçmen adaya tepki vermişti. Onların “Tayyip nefreti” sizinki kadar değil. Ağızları yandı. Bir daha CHP’li başkan seçerler mi bilmem.
Ama siz devam edin bu nefrete. Diyelim belediyedeki HDP’li kadrolaşma sizi “ırgalamıyor”
Ne var ki, bu sefer cebiniz yanıyor.
Bu da mı Tayyip’in suçu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.