SON DAKİKA
Hava Durumu

Deizm, ateizm vs üzerine...

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2022 20:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2022 20:09

Artmıyor olsa bile bir propaganda sürüp gidiyor.  Artıp artmadığını da bilmiyoruz tabi. Artıyorsa çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız. 

Onlarca ilahiyat fakültesi var bu ülkede. Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim’den sonra belki en büyük organizasyona sahip. Ancak ortalıkta kerameti kendinden menkul bir sürü kişi ahkam kesiyor, din üzerinden fetvalar veriyor, din anlatıyor. Billahi ayıp. 

Öncelikle cami hocaları, müftüler, ilahiyat hocaları ve Diyanet İşleri Başkanlığı… 

Bu propagandalar devam ederken, halka İslam’ı anlatmak, bu propagandalara karşı bir karşı plan geliştirmek durumunda değil mi? Doğrusunu topluma kim anlatacak? 

Mesela cami imamının görevi sadece camide 5 vakit namaz kıldırmak mı? Kaç tane imam var Allah aşkına o mahallenin gençleri ile bir araya gelen, onlarla etkinlikler düzenleyen. Kaç imam var mahallede herkesle iletişimi olan. 

Müftüler mesela. 

Neden ortalıkta yoklar. 

Neden bölgelerinde sadece kurs ve atama işleriyle ilgilenirler. Protokolde boy göstermek yerine neden toplumun her kesimiyle iletişime geçmezler. 

Neden DİB bürokratları bölgelerinde en bilinen en sevilen kişiler olmak için çalışmazlar. 

Bunca deizm, ateizm propagandası yapılırken, neden bunlara karşı çalışmalar ortaya konmaz. Koyuyoruz diyen varsa kamuoyu bilmiyorsa kendi kendine propaganda yapmaktan öteye geçemiyor demektir. 

Din adamları yaşadıkları bölgenin en itibarlı insanları olmak zorunda değil mi? Kaç tane imam ya da müftü bu deizm ateizm propagandasına maruz kalan, yada ben deistim ateistim diyen gençlerin olduğu yerlere gidip onlarla temas kuruyor. 

Kusura bakmasın kimse, onca ilahiyat fakültesi onca hoca varken, tarikat temsilcileri çıkıp insanları etkiliyorsa oralarda bir sıkıntı var demektir.

 İlahiyat fakülteleri kendi içine kapanan sadece akademik çalışma yapıp dosyasına koyup kütüphanesine kaldırılmak için var değil. İnsanlara faydalı olma zorunluluğu var.

İslam tebliğ dinidir. Kaç tane din görevlisi tebliğ görevini yerine getiriyor. Kaç tane din görevlisi milyonerlik faileyetlerine tepki koyuyor. İslam cesaret dinidir. Mücadele dinidir. İslam kişisel ikbal kaygısıyla susanlarla nurunu tamamlamaz. 

Bu ülkede en az İslam düşmanları kadar cesur olmalı, mücadele etmeli din adamları. Ve bu propagandalar devam ederken,sosyal medyada gençlerin halleri ortadayken din adamlarının nasıl uyuduğunu hep merak ediyorum. 

Kimse cami bahçesinde 3-5 büyüğümüzle sohbet etmeyi, protokolde sıraya geçip boy göstermeyi, Kur’an kurslarını öne sürerek bu vebalden kendini soyutlamaya kalkmamalı. Namaz, Kur’an kursları zaten zorunlu rutin işler. Ancak din adamlarının daha ilerisini yapmaları gerekmiyor mu? 

Müftüleri imamları ve din görevlileri başta olmak üzere din eğitimi almış herkesin üzerinde vebaldir bu. Burada tepki vermeyeceksek nerede vereceğiz Allah aşkına…

Deizm ve Ateizm başta olmak üzere toplumu kemiren akımlara karşı ciddi çalışmaları görmek dileğiyle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.