SON DAKİKA
Hava Durumu

“DERLER!”

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2022 20:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2022 20:24

Eski devirlerde İstanbul Boğazından karşıya kayıklarla geçilirmiş. Bildiğiniz kürek çekmek suretiyle yani. Bu işin erbabı kayıkçılar özellikle Beşiktaş sahilinde sıralanırmış. 


Her birinin de bir konuda namı varmış. Bunlardan birinin namı da zampara imiş. Uçanla kaçan kurtulur cinsinden. Ayartamadığı kadın yokmuş bu yakışıklı kayıkçının. Şöyle bir uzaktan baktı mı yetermiş gönülleri çelmeye.


Bir gün mahalleye güzel mi güzel, genç bir dul kadın taşınmış. Sık sık da Üsküdar’a geçermiş bu kadın. Dul deyince öyle gözü dışarıda, koca arayan bir tip de değilmiş. Gayet namuslu, kimseye pas vermez biriymiş.  Ne zenginler, yakışıklılar koşmuş peşinden de hepsi terslenmiş.


Bizim kayıkçının arkadaşları da bunu fırsat bilip, “Haydi demişler, namın var ya, gereğini yap namının. Becerebiliyorsan ayart şu hatunu da görelim.” Bizimki durumun farkındaymış elbet. Namını duymuş bu kimseye pas vermeyen hatunun. 
Bir plan yapmış kafasında. Arkadaşlarına demiş ki, “Bunu benim kayığıma yalnız denk getireceksiniz. Gerisi bende.”
Allem etmişler kallem etmişler bu hatunu bizimkinin kayığına yalnız bindirmişler bir gün. Bizim kayıkçı kafasını kaldırıp bakmamış bile kadına. Başlamış kürek çekmeye. Çaktırmadan izliyor kadını ama yokmuş gibi davranıyormuş. 


Bu arada hafiften de mırıldanıyormuş; “Derler…”
Kadının dikkatini çekmiş ama ilk birkaç defasında bir şey dememiş. Kayıkçı yüzüne bile bakmıyor, küreğini çekiyor… Arada bir de mırıldanıyor; “Derler…” kendi kendine söylüyor. Kadın dayanamayıp sormuş; “Bre kayıkçı, sürekli ‘derler’ diye mırıldanıyorsun. Ne derler?” Bizim kayıkçı hiç istifini bozmadan devam etmiş kürek çekmeye ve mırıldanmaya; “Derler yazık oldu vallahi derler…”


Kadın ısrarla tekrar sorduğunda denizin orta yerindeymişler. Kayıkçı yine kafasını kaldırmadan; “Hanımım, siz pek ehli namus birisine benziyorsunuz sizin için üzülüyorum.” Cevabını vermiş. Kadın, “Ne derler be adam? Neye üzülüyorsun benim için?” diye gürleyince bizim kayıkçı cevabı yapıştırmış; “Hanımım, benim adım zamparaya çıkmış. Siz çok namuslu birine benziyorsunuz ama yine de yapmadığım halde yaptı derler. Adınız çıkacak ona üzülüyorum.” demiş.


Kadının cevabı net olmuş; “Bari yap da desinler””


Biraz muzip bir hikâye anlattık azıcık neşelendirelim istedik sizi. İşi buradan politikaya bağlayalım.


Malum gıda fiyatlarına hiç de etik olmayan yöntemlerle zam yapılıyor. Amaç belli. Yapanlar da belli. Ne var ki buna karşı kanuni, etik önlemlerle mücadele ediliyor. Yetmiyor tabii karşıdaki şeytan olunca. Ben de diyorum ki madem Sayın Başkanımıza, diktatör diyorlar, baskıcı diyorlar, despot diyorlar. Bari yapsın da desinler…
O da alsın kararı, gıda fiyatlarına narh koyuversin. Ya da yerli yersiz zam yapanı içeri tıkıp malına mülküne el koysun.


Bakın fiyatlar nasıl düşüyor o zaman. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.