SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVA, mavi yeleklerle sahaya iniyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2022 20:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 20:51

Türk siyaseti başkanlık sistemine geçildikten sonra değişik bir deneyim yaşıyor. Sistem değişikliği nedeniyle bir bocalama süreci yaşandı doğrusu. 


O süreçte de muhalefet kanadı yeniden parlamenter sisteme dönüşü birinci gündem maddesi haline getirdi. Aslında bunun özellikle ana muhalefet partisi için bir çaresizlik sistemi olduğunu görmemek mümkün değil. 

İYİP kuruluşundan itibaren tüm siyasetini aslında Recep Tayyip Erdoğan gitsin felsefesi üzerine kurgulamış durumda. Daha sonra bununla beraber merkez sağda boş olan alanı kullanabilir miyim yönünde hareket etmeye başladı. CHP’yi zaten biliyoruz. 

Bugün muhalefetin kurduğu 6’lı masadaki en önemli farklılığı çok açık Ali Babacan yönetimindeki DEVA Partisi gösteriyor. Söylem ve eylemlerinin yanı sıra siyaset yapma tarzları da diğerlerine göre değişik. 


Örneğin CHP’nin yeni aklına gelen vizyon açıklamalarını DEVA kurulduğu günden beri ortaya koyduğu çalışmalarla zaten yapıyor. Dün Bursa İl Başkan Serkan Özgöz’ün düzenlediği basın toplantısında da bunu gördük. 


Açıklamanın detayına ineceğiz ancak bugüne kadar toplam 17 alanda eylem planları yazıp, bunları kitaplaştırıp kamuoyuna açıklamış durumda DEVA. Kısa sürede bu 22’ye tamalanacak. 


Şimdi eğri oturup doğru konuşalım muhalefet partileri içinde böylesi bir çalışma yürüten parti yok. Daha çok propaganda ve algı üzerine bir siyaset kurma anlayışı var. DEVA bu yönüyle ayrılıyor diğerlerinden. 


Gelelim açıklamaya.

DEVA Partisi 1,5 ay sürecek yeni ve etkin bir kampanyaya başlıyor. “Kazanan Türkiye olsun, oylar DEVA olsun” ismi verilen kampanya ile DEVA Partililer mavi yeleklerini giyerek sahaya inecekler. 


Serkan Özgöz, DEVA partisinin bir ilke imza atarak, seçimden sonra yapacaklarını seçimden önce somut ve kapsamlı bir şekilde ortaya koyarak seçime hazırlanan ilk parti olduğunu söyledi. 


Ekonomik krizin 6 ayda çözülmesi, enflasyonun 2 yılda tek haneye düşmesi, mutlak yoksulluğun son bulması bu çalışmalardan bir bölümü.  EYT sorununun çözülmesi, Yaşlı Bakım Sigortası, sosyal yardımlar, asgari gelir desteği gibi vaadler özellikle ekonomi üzerine hazırlanan ve etkili söylemler. Sahada nasıl karşılık bulacağını göreceğiz.

Ancak şunu söylememizde fayda var.

DEVA Partisi, bir siyasi parti olarak diğerlerinden yöntem ve uygulamalar noktasında ayrılıyor. Daha bir genç görüntüsü daha bir hamaset dışında söylemler geliştirme gayreti ortada. Başından beri zaman zaman sert eleştiriler almış olsa da İl Başkanı Serkan Özgöz ve ekibinin bunlardan da faydalandığını söylemeliyim. 


Bu arada DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın Aralık ayında Bursa ziyareti planladığını ve iş dünyasıyla bir araya geleceğini belirtelim. Diğer genel başkanlardan farklı olarak Babacan’la iş dünyasının buluşmasının teknik noktalarında konuşulmasına müsait olacağından, daha ilgi çekici olabileceğini düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.