SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet çiftçinin yanında...

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2022 20:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2022 20:08

Daha düne kadar Anadolu’da çiftçi her türlü afete karşı korumasız durumdaydı. Aylarca verilen emeğin kaşılığı bir hastalık böcek istilası ya da doğal olaylar nedeniyle heba olur giderdi. 

Tarım sigortası başlatıldı önce. Üreticinin mağdur olmasının önüne geçmek için. Bununla da yetinmedi iktidar üretime çiftçiye bir çok destek sağladı. 

İnek dağıtımı, koyun dağıtımı, fide, ağaç dağıtımı, tarımsal ekipman desteği. Onlarca destek uygulaması ile çiftçi ve üretici destekleniyor. 

Dahası ürün desteklemeleri her yıl artarak devam ediyor. Üretim artıyor, ihracat artıyor. Türkiye tarımda ciddi bir mesafe alıyor.

Tüm bunların yanında daha düne kadar tarımla üretimle çok ilgilenmeyen yerel yönetimler tarımsal üretime ciddi destek sağlıyor. 

Düne kadar tarlada ürünü heba olan çiftçi kara kara o yılı nasıl geçireceğini düşünürdü. Bugün gerek sigorta gerekse sağlanan desteklerle daha güvenle bakıyor yarına. Mesela son günlerde tarım alanlarını istila eden tırtıl vakası. 

Bursa’da tarımsal alanlardaki istila ortaya çıkar çıkmaz belediyeler hemen harekete geçerek arazileri ilaçlamaya başladı. Bu eski Türkiye’de hayal bile edilemez bir durumdu. 

Yenişehir, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey hemen anında arazilerde ilaçlama faaliyetleri başladı. Oysa dün ne ilaç vardı ne o ilaçları tarlalara atacak imkan. Bugün çok şükür hepsi var. İyiki de var. 

Çiftçiye üreticiye verilen destekle hem tarım ilerliyor hem de üreticinin gözüne uyku giriyor. Bugün geldiğimiz nokta yeterli mi değil tabi. Daha da ileriye götürmek için devlet çalışıyor. İmkanlarını seferber ediyor çok şükür. 

Bu ülkede üreteceğim diyen herkese devlet kapılarını sonuna kadar açıyor  desteğini de sonuna kadar sağlıyor. Ülkemizle gurur duymalıyız. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.