SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğru olmamasını umuyoruz!

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2022 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2022 21:15

Osmangazi Belediyesi’nin elle tutulur işlerinden biri Hamitler’de yaptırılan Macerapark tesisleri şüphesiz. Gençlerin enerjilerini atacakları, vatandaşların nefes alacakları bir alan oluşturulmuş durumda. 


Bu hizmetin Osmangazi Belediyesi’nin internet sitesindeki tanıtımı aynen şöyle;
Hamitlerde inşası devam etmekte olan Osmangazi Hamitler Macera Parkı gelen ziyaretçilerin şehrin stresinden uzak rahat bir nefes alacakları ve aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri bir sosyal alan olacaktır


Macerapark resmi açılışı yapılmasa da içindeki kafeterya ve donatı alanlarıyla hizmet vermeye başladı. Yakın bir gelecekte de resmi açılışı yapılacak. 
Ancak Hamitler bölgesinden bir okurumuzun bize yazdığı bir iddia oldukça düşündürücü. Doğru olmadığını umarak buradan en azından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da konuyla ilgilenmesi noktasında bu şikayeti iletelim. 


Hamitler Macerapark içinde bir kafeterya da var. Bu kafeterya belediye şirketi olan Osmangazi Kültür İşletmeleri (OKİ) tarafından işletiliyor. Çok güzel bir parkın içinde ihtiyaç karşılayacak ve yerinde bir yatırım olmuş. 


Parkta ağaçlık alan çocuk parkları vs var. 


Ancak parkın içinde oturmaya izin yok. Yani ağaçlık alanda veya park alanlarında oturamıyorsunuz iddiaya göre. Kafeteryada oturmak zorundasınız. 
Eh kafeteryada otururken de bir şeyler yiyip içmek lazım. Masaları boş yere işgal etmemek de gerekiyor anlayacağınız. 
Bu iddia doğruysa ki doğru olmamasını umut ediyoruz, Mustafa Başkan’ın bundan haberi yoktur. Yılların siyasetçisi ve tecrübeli bir başkan olan Mustafa Dündar, böylesi güzel bir parkı ve hizmeti bu tür bir saçmalıkla değersizleştirmez. 


Muhtemelen OKİ personeli olan oradaki birkaç görevlinin işgüzarlığıdır bu. Tabi burada eksi de artı da hem Mustafa Başkan’a hem AK Parti’ye yazacağından bu tür bir saçmalığa izin vereceklerini düşünmüyoruz. 


Bir başka yanı ise kamu kaynakları ile yapılan parkların kafeteryada para harcamayana kapalı olduğu anlamına gelir ki bu da kabul edilebilir bir durum olmaz. 
Böylesi güzel bir parkın olabildiğince fazla vatandaş tarafından kullanıyor olması en büyük hedeftir her zaman. Bunun önünü kesecek uygulamalar doğru adımlar olmaz. 


Buradan vatandaşın şikayetini iletmiş olalım. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.