SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar’ın algı operasyonları!

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2022 21:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 21:12

Yüz milyonlarca lira harcanarak kamulaştırma ve inşaat harcaması. Büyük laflarla tanıtım ve lansmanlar. Hepsi meydan diye adlandırılan ve aslında bir tür AVM olan bir yatırımın algı çalışması.

OSMANGAZİ MEYDANI VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


Bahsettiğimiz Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’nin merkezinde inşaatı süren ve Osmangazi Meydanı adı verilen inşaat. Bursa’nın gerçek meydanı diye yıllardır tanıtımı yapılan Osmangazi Belediyesi önündeki o inşaat yükseliyor. 


Meydandan çok tıpkı yanı başındaki Kent Meydanı AVM gibi meydan süslü AVM’ye benzeyen yapı, modern dünya kentlerindeki meydanlardan öte bir çok ticari alandan oluşan ve bir de bahçesi bulunan tipik bir AVM görüntüsüne bürünüyor. Yazı içerisinde yer alan meydan projesinin son hali.

Burada meydan gören var mı?


Oysa ki burası gerçek bir meydan olarak inşaa edilebileceği gibi buraya aktarılan yüz milyonlarca lira ile Osmangazi’de ciddi bir kentsel dönüşüm uygulaması yapılabilirdi. Ancak halka hizmet yerine kendi reklamını tercih etmekle Mustafa Dündar, tarihi bir yanlışın altına imza attı. 


Ortaya bir meydan çıkmadığı gibi siyasi kaygılarla bölgede ihtiyaç duyulan caminin projesini de ortaya koyamıyor. Oysa AK Parti yöneticilerini ağırlarken ve kendi kitlesine projeyi tanıtırken “Biz bu projeyi cami için yapıyoruz” diyor. 


Sadece bu da değil tabi.

Soğanlı’da boş araziye kentsel dönüşüm adı altında binalar diktiren, buradan elde edilecek konutlarla çöküntü alanlarının dönüşümünü sağlayacaklarını söyleyen Dündar ve ekibi buradan elde edilen konutları kentsel dönüşümde kullanmak yerine sattı. Büyük ihtimalle de bu paraları Meydan süslü AVM’ye yatırdı. 


Tabi burada kavramları sulandırarak yapılan çalışma Bursa’daki diğer kentsel dönüşüm çalışmalarına da negatif bakışın birinci nedeni oldu. Bunun sıkıntısını da Büyükşehir ve diğer belediyeler yaşıyor. Kentsel dönüşüm projeleri açıklandığında hemen Soğanlı’daki boş arsalara yapılan binalar ve devamında konutların nakite çevrilmesi geliyor. 


Örneğin Büyükşehir Belediyesi’nin Sıcaksu’da çöküntü alanlarında rezerv olarak kullanmak için hazırladığı konut projesi sırf bu kötü örnek nedeniyle hedefe konulurken, Büyükşehir Belediyesi buradan elde edilecek konutların satılmayacağını defaten açıklamasına rağmen kamuoyunun zihnindeki kaygıları gidermekte zorlanıyor. 


Yine Hisar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projenin yapımını Büyükşehir Belediyesi’ne vermesine rağmen Mustafa Dündar ve ekibi Hisar projesi diye lokal bir proje ile algı oluşturmaya devam ediyor. Oysa bölgedeki proje için Büyükşehir Belediyesi yetkilendirilmiş ve görevlendirilmiş durumda. 


Siyasi hırs bazen doğru adımların atılmasını ya da dillerden düşmeyen davanın unutulmasını da beraberinde getiriyor. Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye başkanlığı rüyalarını uzun zamandır görüyor ve son iki döneminde Osmangazi’ye değil Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na odaklanıyor. Bu da yanlış adımları peş peşe getiriyor. 


Bunun en net örneği Gazeteci Mutafa Özdal’la ilgili süreç olarak yakın zamanda yaşandı. Mustafa Özdal, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Kahramanlar Meydanı’na atıfta bulunarak ve  Kent Meydanı AVM’yi kast edip tadında bir meydan eleştirisi ve Hisar Projesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirilmesini anlattığı iki yazı kaleme aldığı için önce Dündar tarafından görülmemiş bir üslupla sosyal medyadan hedef alındı. 


Daha sonra Batı Trakyalı hemşehrisi Olay Medya’nın sahibi Cavit Çağlar’a rica ederek Özdal’ın işten çıkarılmasını sağladı. Oysa, her ne kadar burada Dündar hedef alınmamış olsa bile belediye başkanları ve siyasiler eleştirileri olgun karşılamak, hata varsa onu da gazetecilerle paylaşmak durumunda. Beğenmediğin bir yazı için kamunun gücünü ve kaynaklarını kullanarak gazetecilerin işine son verdirmek kadar ilkel ve bayağı bir davranış olamaz. Kim bu akılları Mustafa Başkan'a veriyorsa, Başkana en büyük ihaneti onlar yapıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.