SON DAKİKA
Hava Durumu

4 bin 500 çift ayakkabıyla boykot

Belçika'nın başkenti Brüksel'de binlerce çift ayakkabı, İsrail güçlerinin son on yılda öldürdüğü Filistinlileri anmak için sergileni

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
4 bin 500 çift ayakkabıyla boykot
Belçika'nın başkenti Brüksel'de binlerce çift ayakkabı, İsrail güçlerinin son on yılda öldürdüğü Filistinlileri anmak için sergilenirken, İsrail'i boykot çağrısında bulunuldu. 
"Filistinlilerin Hayatı Önemlidir" protestosu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının Gazze konusunu görüşmek üzere Brüksel’de toplandığı Avrupa Konseyi binasının yakınındaki Jean Rey Meydanı'nda gerçekleştiriliyor. Meydanda 4 bin 500 çift ayakkabı, İsrail güçlerinin son on yılda öldürdüğü Filistinlileri anmak için sergileniyor.



Küresel kampanyalar yürüten bir uluslararası halkla ilişkiler şirketi olan Avaaz tarafından gerçekleştirilen "Filistinlilerin Hayatı Önemlidir" protestosunda, Filistinlilere eşit haklar tanınana kadar İsrail'i boykot çağrısında bulunuldu. Avaaz'dan yapılan açıklamada, "Filistin halkına yapılanlar dünyanın vicdanını kirleten bir durum haline geldi. Tüm dünya, Filistinlilere tam ve eşit haklar sağlanana kadar İsrail endüstrisine yaptırımlar getirmek için ayaklanmalı ve harekete geçmelidir. Ahlaki liderlik ve yaşamları kurtarmak için harekete geçmenizi rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.
Gazze ve İsrail'i ayıran çit boyunca 30 Mart'tan itibaren kitlesel protesto ve çatışmalar başladı. Gazze Sağlık Bakanlığından alınan bilgilere göre, çatışmalarda en az 119 Filistinli öldürülürken, İsrail kayıp vermedi.

Gazze - İsrail sınırı boyunca devam eden barışçıl gösteriler ABD'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdığı elçiliğini 14 Mayıs'ta açmasıyla zirveye çıktı. İsrail askerleri 14 Mayıs günü 61 Filistinliyi öldürdü. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.