SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD polisi gazetecileri hedef alıyor!

ABD'nin, Ferguson'daki olayları takip eden gazetecilere yönelik saldırılar devam ediyor.  

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD polisi gazetecileri hedef alıyor!
ABD'nin, Ferguson'daki olayları takip eden gazetecilere yönelik saldırılar devam ediyor.

 

ABD'nin St. Louis kentindeki Ferguson semtinde silahsız, siyahi bir gencin polis memuru tarafından öldürülmesiyle başlayan olayları takip eden gazetecilere yönelik saldırılar devam ediyor.

 

Michael Brown'un 9 Ağustos'ta öldürülmesinin ardından başlayan ve hala devam eden gösterileri takip eden 14 gazeteci gözaltına alındı.

 

Missouri eyaletindeki St. Louis kentindeki West Florissant Caddesi'nde güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmaları izleyen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz da polis tarafından darp edildi ve beş saat gözaltında tutuldu. Şaşmaz'a silah doğrultan polis, AA muhabirini "Bir daha benim üzerime flaş doğrultursan seni öldürürüm" sözleriyle tehdit etti.

 

El Cezire'den bir gazetecinin de polis tarafından "Çekip gitmezsen kafanı kırarım" diyerek tehdit ettiği belirtildi.

 

Sivil özgürlük grupları ve gazeteci sendikaları, polisin basın mensuplarına yönelik eylemlerini kınadı.

 

Gazetecileri Koruma Komitesi Müdür Yardımcısı Robert Mahoney, "Ferguson'daki gelişmeleri tüm dünya izliyor. Gazeteciler de gelişmeleri takip etmek için Ferguson'da bulunuyor. Görevlerini, güvenlikleri ya da özgürlükleri için endişe duymadan yapmaya hakları var. Gazetecilere yönelik tacizler ve gözaltılar bir an önce sona ermeli. Tüm güvenlik güçleri, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermeleri için uyarılmalı" dedi.

 

ABD Başkanı Barack Obama da basın mensuplarının işlerini müdahale edilmeden yapması gerektiğini vurguladı. Obama, "Polisin, sadece görevlerini yapmaya çalışan gazetecileri taciz etmemesi ve gözaltına almaması gerekir" dedi.

 

California'daki Berkeley Üniversitesi'nde felsefe ve İslam dersleri veren Hatem Bazian, ABD'nin "renk körü toplum" imajını korumak için haberleri kontrol altında tutmaya çalıştığını söyledi.

 

Bazian, "Aslında bu imaj, Ferguson'da yaşananlarla ülkede uzun bir süredir devam edenlerle yıkıldı. Öyle ki Martin Luther King'in 'Bir hayalim var' sözleri günümüzde 'Bir kabusum var' haline geldi" dedi.

 

ABD Nüfus Bürosu'nun 2010 rakamlarına göre, nüfusunun yüzde 67'si Afrika kökenlilerden oluşan, polislerin yüzde 87'sinin ise beyaz olduğu Ferguson'da ırk çatışmaları her zaman gündemde yer alıyordu. Missouri Başsavcılığına verileri, Ferguson'da geçen yıl polis tarafından yapılan 5 bin 384 trafik kontrolünün 4 bin 632'sinde siyahi sürücülerin durdurulduğunu gösteriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.