SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Suriye'den sonra Filistin yardımını da durdurdu!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, önceki haftalarda Suriye'nin gelişimi için ödenecek 230 milyon doları ödemeyeceğini aç

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2018 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD, Suriye'den sonra Filistin yardımını da durdurdu!
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, önceki haftalarda Suriye'nin gelişimi için ödenecek 230 milyon doları ödemeyeceğini açıklamıştı. Şimdi de Filistin'e yapılacak olan 200 milyon dolarlık yardımı durdurma kararı aldı. 
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin yapılan açıklamaya göre, Filistin'in ekonomik gelişi için yapılması planlanmış 200 milyon dolarlık yardım ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla başka yerlere aktarılacak. ABD ile Filistin arasındaki Orta Doğu Barışı eksenli gerginlik artarken yapılan söz konusu açıklamada şunlar yer aldı; "Bu değerlendirmenin sonucunda, Batı Şeria ve Gazze'de kullanılması planlanan 200 milyon doları aşkın ekonomik fon Başkan'ın da talimatıyla başka yerlere kaydırılacak. Bu fonlar yüksek öncelikli başka projelere yönlendirilecek." Açıklamanın devamında ise, uluslararası toplumun Gazze'ye yardım yaparken karşılaştığı zorlukların göz önünde tutulduğu belirtildi ve "kentteki Hamas kontrolünün şehirde yaşayanların hayatlarını riske attığı" iddia edildi. Trump yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan tek taraflı kararının ardından iyice gerilen ABD-Filistin ilişkilerinin bu kararla daha da negatif bir seyir izleyeceği öngörülüyor. (Haber Merkezi)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.