SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de cinsel taciz depremi! Papaz ve din adamları…

ABD’de Hollwood skandallarından sonra şimdi de din adamlarının cinsel taciz ve tecavüz vakaları gündemde. Amerika Birleşik

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'de cinsel taciz depremi! Papaz ve din adamları…
ABD’de Hollwood skandallarından sonra şimdi de din adamlarının cinsel taciz ve tecavüz vakaları gündemde.
Amerika Birleşik Devletleri, papaz ve din adamlarının yaşları küçük erkek ve kız çocuklarına yönelik cinsel taciz ve tecavüz olayları nedeniyle derinden sarsıldı. Pensilvanya Katolik Kiliselerinde yaşanan küçük çocuklara yönelik cinsel taciz vakalarıyla ilgili, Katolik mezhebinin lideri Papa Francisco, 88 yaşındaki Kardinal Başpiskopos Theodore McCarrick'yu yıllardır erkek ve yetişkin kız çocuklarına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu görevinden aldığını söyledi. Bazı belge ve delillerin ortadan kaldırıldığı ve bu nedenle istismar edilen çocukların tam sayısının bilinmediği ancak binlerce çocuğun mağdur olduğu öğrenildi. Tacize maruz kalan çocukların ise bu konuda baskı gördükleri ve konuşturulmadıkları iddia edildi.
Taciz mağdurları arasında erkek çocuklar daha fazla
Mahkeme raporunda, 300’den fazla papaz ve din adamının yaklaşık 70 yıldır küçük çocuklara cinsel taciz ve tecavüzde bulunduğu mağdurlar arasında erkek çocukların kız çocuklardan fazla olduğunu belirtildi. İki yıl süren soruşturmanın sonucunda Pensilvanya eyalet Başsavcısı Josh Shapiro, Vatikan ve Pensilvanya’daki kıdemli din adamlarının taciz ve tecavüz delillerini sistematik bir şekilde karattığını açıkladı.
Tecavüzcü din adamlarının isimleri açıklanmadı
Mahkeme, yaşı küçük çocuklara taciz ve tecavüzde bulunan papaz ve din adamlarının isimlerinin açıklanmasını yasakladı. Hazırlanan mahkeme raporunda adı geçen din adamları isimlerinin açıklanmamasının anasayal hakları olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. Halkın isimleri görme hakkına sahip olduğunu belirten Devlet Yüksek Mahkemesi ise itirazların Eylül ayında gerçekleşecek duruşma ile karara bağlanacağını açıkladı. Raporda ismi geçen bazı din adamlarının hala görevde olduğunu belirten Pittsburgh piskoposu, taciz iddialarının asılsız olduğunu söyledi. (Haber merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.