SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozuk klima 5 can aldı

Aşırı sıcaklarla mücadele eden Japonya'da klimanın bozulması 5 hastanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Japonya’nın Gi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozuk klima 5 can aldı
Aşırı sıcaklarla mücadele eden Japonya'da klimanın bozulması 5 hastanın hayatını kaybetmesine neden oldu.
Japonya’nın Gifu şehrinde bir hastanede yatan 5 yaşlı hastanın aniden ölmesi üzerine başlatılan soruşturmada, hastanede klimaların çalışmadığı ve hastaların sıcak çarpmasından dolayı hayatını kaybettiği belirlendi. Yaşlı hastalara hizmet veren hastanede yaşları 83-85 arasında değişen 2 kadın ve 2 erkek hastanın Pazar akşamı ve Pazartesi sabahı aniden hayatını kaybetmesi, yetkilileri harekete geçirdi. 5. hastanın da Salı öğleden sonra ölmesi üzerine olayda “profesyonel ihmal” olabileceği şüphesiyle başlatılan soruşturmada çarpıcı verilere ulaşıldı. Ölümlerin ardından “durumu ağır hastaların serin odalara taşındığı” iddialarını da değerlendiren valilik ve hükümet yetkilileri, Salı günü hastanede gerçekleştirdikleri denetimde, klimaların çalışmadığını belirledi. Hastane yönetimi ise klimaların 20 Ağustos’ta bozulduğunu ve onarım için 1 ay süre gerektiğini belirtti. Hastane yönetimi, 20 Ağustos’tan bu yana 9 adet fan kullandıklarını belirterek, ölümlerle fiziki koşulların arasında bağlantı bulunabileceği iddialarını reddetti.

‘Hastalar taşındı’ iddiası 

Soruşturmaya yansıyan tanık ifadesine göre ise hastanede yatan babasını ziyaret eden 47 yaşındaki bir hasta yakını, Pazartesi günü hastaneye yaptığı ziyarette klimaların çalışmadığını gördüğünü söyledi. “Onun için endişeleniyorum” diyen hasta yakını, babasının 2. kattan başka bir kata taşındığını ifade etti. Polise göre, 83 ile 85 yaşlarındaki iki erkek ve iki kadın hasta, hastanenin 3. ve 4. katlarında kalıyordu ve ölümler Pazar akşam 8.40 ve Pazartesi sabah 11.35'te bildirildi. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.