SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin işi, akrep işi!

Çin'in başkenti Pekin'de yer alan tarihi Wangfujing caddesinde satılan şişlere geçirilmiş böcek türleri özellikle soğuk kış günlerinde bü

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2012 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2012 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çin'in başkenti Pekin'de yer alan tarihi Wangfujing caddesinde satılan şişlere geçirilmiş böcek türleri özellikle soğuk kış günlerinde büyük rağbet görüyor. 



19 milyonluk Pekin'in merkezindeki en işlek caddelerden Wangfujing kebapçılar sokağı, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri mekânlar arasında bulunuyor. Pekin’e gelen turistler burada şişlere geçirilmiş ve yağda kızartılarak satılan akrepleri yiyerek ısınıyor. Genelde Çinlilerin yediği yiyecekler ilginç ve renkli görüntüler oluşturuyor.

Satılan kebaplar arasında yer alan akrep, bıldırcın, ahtapot, karides, koyun eti, mürekkep balığı, tavuk eti ve yılanlar şişe takılarak yarım dakika içinde yağda kızartıldıktan sonra servise sunuluyor.

Sokaktaki hareketliliğe akreplerin canlı olarak şiş çubuklarında sallanması da daha farklı bir anlam katıyor. Akreplerin sallanması bazılarına göre acayip gelirken, bazılarına göre ise tazeliği göstermesi olarak algılanıyor. Ancak kışın canlı akrep bulunmuyor. Genelde koku ve renkleriyle dikkat çeken kebaplar, müşteriler tarafından seçildikten sonra yağın içine atılıyor. Fiyatları 1 dolar ile 4 dolar arasında değişen kebaplar, yarım dakika kızardıktan sonra çeşitli baharatlar atılarak yada sade olarak müşterilere sunuluyor.

AKREP VÜCUT ISISINI ARTIRIYOR

Kebap satıcılarının söylediğine göre, dağlardan toplanarak getirilen zehirsiz akrepler, özellikle kışın yendiğinde vücut ısısını artırırken, kemiklerin gelişmesine ve vücutta birikmiş olan toksinlerin dışarı atılmasına yardımdı oluyor. Hatta güzelliğe de katkısının olduğu da dile getiriliyor.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna konuşan Wang isimli Çinli müşteri ise aldığı akreplerin çok lezzetli olduğunu, kışın yemesini daha çok sevdiğini dile getirdi.

ÇAKMA TÜRK DÖNERİ

Çinlilerin gözde yiyecekleri arasına girmeyi başaran Türk döneri, şimdi de akrep kebabı ile rekabet ediyor. Her geçen gün sayısı artan Türk döneri, Çin halkının ağız tadına göre hazırlanarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Çin’e has sos ve ekmeğe sarılan döner, her ne kadar orijinalinden farklı gözükse de caddede satılan yiyecekler arasında en çok rağbet gören dükkânlar arasında yer alıyor.

Türk dönerinin olduğu büfedeki satıcı ise Türk dönerinin son yıllarda çok tutulduğunu ve diğer kebaplar arasında yerini aldığını belirterek, sattıkları kebapların lezzetli olduğunu ifade etti. Lili isimli Çinli kadın, daha önce Türk dönerinden hiç yemediğini ve ilk kez deneceğini söyledi.

Şehrin en işlek alışveriş merkezlerinin yanında olması sebebiyle yabancılar tarafından da gezilen kebapçılar çarşısında, hemen her ülkeden yabancıya rastlamak mümkün.

ÇİN’İN ELMA ŞEKERLERİ

Bu pazarda Türkiye’de özellikle çocukların severek yediği elma şekerlerin benzerlerini bulmak mümkün. Çin’e has tropikal meyvelerin de aralarında bulunduğu kivi, muz, Çin elması, ananas ve birçok meyve şişlere geçirilerek satışa sunuluyor.

Öte yandan, Pekin’i anımsatan hediyelik eşyalar da caddede renkli görüntüler oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.