SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Erdoğan'ı takip ediyor!

Effect Halkla İlişkiler’in Türkiye temsilcisi olduğu, lider küresel halkla ilişkiler ve iletişim firması Burson-Marsteller, dünya liderlerinin ve h

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2015 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya Erdoğan'ı takip ediyor!
Effect Halkla İlişkiler’in Türkiye temsilcisi olduğu, lider küresel halkla ilişkiler ve iletişim firması Burson-Marsteller, dünya liderlerinin ve hükümetlerinin twitter kullanımlarını değerlendiren Twiplomacy  araştırmasının 2015 sonuçlarını açıkladı.

166 ülkede bulunan 669 hükümet hesabı analiz edilerek yapılan araştırmaya göre, Birleşmiş Milletler’e (BM) üye toplam 193 ülkenin yüzde 86’sının twitter hesabı var. 172 devlet ve hükümet başkanının kişisel twitter hesabı bulunurken, ağırlıklı olarak Afrika ve Asya-Pasifik’te yer alan 27 ülke twitter’da varlık göstermiyor.

ERDOĞAN, EN ÇOK TAKİP EDİLEN 4’ÜNCÜ LİDER

Araştırmaya göre, 24 Mart 2015 itibarıyla, Twitter’da en çok takip edilen 5 dünya lideri, kampanya hesabının 57 milyon takipçisi olan ABD Başkanı Barack Obama @BarackObama, dokuz farklı dildeki hesaplarıyla 20 milyon takipçisi olan Papa Francis Francis @Pontifex, Hindistan Başbakanı @NarendraModi, 6 milyonu aşan takipçisi bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan @RT_Erdogan ve @WhiteHouse olarak sıralandı. Ancak, en çok takip edilen dünya liderleri az sayıda mevkidaşını takip ettikleri görüldü. Örneğin @BarackObama ve @WhiteHouse sadece Norveç’ten Erna Solberg, Rusya’dan Dimitri Medvedev, Birleşik Krallık Hükümeti ve Estonya Dışişleri Bakanı Keit Pentus’a ait dört hesabı takip ediyor.

TWİTTER KULLANMAYAN DİPLOMAT OLAMIYOR

Twitter hâlihazırda diplomatik kurumlarca da yoğun olarak kullanılıyor. 4 bin 100 büyükelçilik ve elçi, twitter’da aktif durumda. New York, Washington, Londra ve Brüksel’deki diplomatik misyonların çoğu Twitter’ı dijital masada seslerinin olması için kullanıyor. Kanada, AB, Fransa, İsrail, Meksika, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, Türkiye, Ukrayna, İngiltere ve ABD büyükelçilik ve misyonlarının çoğunu Twitter’a aktarmış durumda. Londra’da bulunan Birleşik Krallık Dışişleri Ofisi de büyükelçilerinin kişisel olarak katılımını teşvik ediyor; dijital araçları kullanmayanlara diplomat olma fırsatı tanımıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.