SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün darbe girişimi dünya basınında

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine İngiliz basınında geniş yer verilirken, halkın meydan ve sokaklarda darbe karşısında dur

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün darbe girişimi dünya basınında
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine İngiliz basınında geniş yer verilirken, halkın meydan ve sokaklarda darbe karşısında durduğu vurgulandı.
 

 

 

 

 

 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine İngiliz basınında geniş yer verilirken, halkın meydan ve sokaklarda darbe karşısında durduğu vurgulandı.İngiliz Financial Times gazetesi gelişmeleri “Darbe girişimi Türkiye’yi kaosa sokuyor” başlığı ile okuyucularına duyurdu.



"BU İŞGALCİLERE ÜLKEMİZİ  ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"

Darbe girişiminin sadece İstanbul ve Ankara ile sınırlı olduğu, fakat bu sabah saatlerinde asker üzerinde kontrolün yeniden sağlandığı belirtilirken, darbe girişimine karşı halkın sokağa çıktığı vurgulandı.Haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız.” ifadesine yer verildi.İngiltere’nin resmi yayın kurumu BBC’nin haberinde uluslararası toplumun darbe girişimi karşısında tutum aldığı belirtildi.



"DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİLEN HÜKÜMETİ DESTEKLEYİN"

Haberde ABD Başkanı Barack Obama’nın herkesi “demokratik yollarla seçilen hükümeti” desteklemeye çağırdığı, NATO’nun ise Türkiye’nin demokratik kurumlarına saygı duyduğu kaydedildi.BBC ayrıca Ankara’da Piero Castellano isimli foto muhabirinin izlenimlerine yer verdi. Castellano, “Bu beklenmeyen bir şeydi. Dün geceye kadar her zaman askerlerle halk arasında çok güçlü bir bağ vardı. Askerler üzerlerine ateş açtığında insanlar şok yaşadı.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.