SON DAKİKA
Hava Durumu

Filistinli doktordan halkına vefa

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 23 Filistinli, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Tel Aviv'den Türkiye’ye getirilirken, u

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2014 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Filistinli doktordan halkına vefa
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 23 Filistinli, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Tel Aviv'den Türkiye’ye getirilirken, uçakta görevli sağlık ekibi arasında İnegöl Devlet Hastanesi'nde görevli Filistin Dr. Mahmut Kavdar da yer aldı.

 

Gönüllü olarak Ankara’ya giden İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Filistin asıllı Dr. Mahmut Kavdar’ın da aralarında bulunduğu 26 uzman hekim, UMKE nezaretinde bir hafta boyunca eğitim aldı. Bir haftalık eğitimin ardından İnegöl’de görevli doktorun da aralarında bulunduğu ekip, 3 gün önce hava yoluyla Filistin’e gitti. Ekipler tarafından Gazze'den çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na getirildi. Aralıklarla havalimanına getirilen yaralıların buradaki ilk müdahaleleri Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından yapıldı. Daha sonra 14’ü çocuk olmak üzere 23 yaralıyla refakatçileri askeri uçağa alındı. 222. Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi uçak, yapılan son kontrollerin ardından İstanbul’a hareket etti. Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen uçaktaki yaralılar, 112 ambulansları ile İstanbul’un çeşitli hastanelerine sevk edildi.
Aslen Filistinli olan ve 8 yıldan bu yana İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Mahmut Kavdar, Filistinli yetkililerle UMKE arasında tercümanlık yapıyor. Kavdar, Filistinli hemşehrilerinin yaralarını sarmak için de büyük gayret sarf ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.