SON DAKİKA
Hava Durumu

Germanwings uçağı'nda hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi

Fransız Alpleri'nde 24 Mart’ta düşen Alman Havayolu şirketi Lufhtansa’ya ait Germanwings uçağının enkazında yapılan araştırmalar sonucunda hayat

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Germanwings uçağı'nda hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi
Fransız Alpleri'nde 24 Mart’ta düşen Alman Havayolu şirketi Lufhtansa’ya ait Germanwings uçağının enkazında yapılan araştırmalar sonucunda hayatını kaybeden 150 kişinin kimlikleri tespit edildi.
Lufthansa'nın indirimli pazara hitap eden yan kuruluşu Germanwings'in Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı, 24 Mart’ta Fransa'nın güneyindeki Alpler bölgesinde düşmüştü. Uçağın enkazının ülkenin Digne-les-Bains bölgesinde tespit edilmesinin ardından başlayan arama çalışmaları kapsamında uçakta bulunan ve hayatını kaybeden 150 kişinin tamamının kimlik tespitinin yapıldığı ve defin işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için ailelerine teslim edileceği bildirildi. Fransız yetkililer tarafından yapılan açıklamada, uzmanların enkazda tespit edilen cansız bedenlerin DNA testlerine 6 hafta boyunca devam ettiği kaydedildi. Marsilya Savcısı Brice Robin tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada, “Kazada hayatını kaybeden 150 kişinin ölüm raporu imzalandı. Ayrıca defin izni de verildi” denildi.
Açıklamada, uçağın yardımcı pilotu olan Andreas Lubitz’in Barcelona-Düsseldorf seferini gerçekleştiren uçağı imha etmeyi amaçladığı kaydedildi.
Uçakta çoğunluğu İspanya ve Almanya vatandaşı olmak üzere aralarında Avustralya, Arjantin ve Japonya’nın da yer aldığı 18 farklı ülkenin vatandaşları, değişim programı kapsamında Almanya’ya dönen 16 lise öğrencisi ve 2 öğretmenleri de bulunuyordu. Germanwings'in Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı, 24 Mart’ta Fransa'nın güneyindeki Alpler bölgesinde düşmüştü. Uçağın enkazının ülkenin Digne-les-Bains bölgesinde tespit edilmesinin ardından başlayan arama çalışmaları kapsamında bulunan kara kutu incelemelerinde yardımcı pilot Andreas Lubitz’in uçuş sırasında kokpitten çıkan kaptan pilotu kapıyı kilitleyerek içeri almadığı ve uçağın irtifasını kademeli olarak azaltarak uçağı kasti olarak düşürdüğü bildirilmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında Lubitz’in evindeki tablet bilgisayarında yapılan incelemede, yardımcı pilotun ilaçla tedavi ve intihar metotlarının yanı sıra kokpit kapıları ve güvenlik metotlarına ilişkin bilgilerin de bulunduğu açıklanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.