SON DAKİKA
Hava Durumu

ihvan lideri gözaltında

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden ve Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan gözaltına alınd

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2013 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2013 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ihvan lideri gözaltında
Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden ve Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan gözaltına alındı.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, polis tarafından başkent Kahire'nin doğusundaki et-Tecemmuul Hamis bölgesinde bir arkadaşına ait dairede gözaltına alındı.


İçişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Hilmi, Aryan'ın gözaltına alınmasının Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 4 Kasım Pazartesi günü yargılanmasına başlamadan önce İhvan'a karşı gerçekleştirilen büyük darbe niteliğinde olduğunu söyledi.

Hilmi, güvenlik güçlerinin savcılık kararı gereği, Aryan'ın İhvan liderlerine ait olmayan bir dairede saklandığı ihbarını alması üzerine harekete geçerek, onu gözaltına aldığını belirtti.

Diğer İçişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Şefik de yaptığı açıklamada, Aryan'ın Mezraa Tura Cezaevi'ne götürüldüğünü ifade ederek, şiddete teşvik ve göstericileri öldürme suçlamasıyla yargılanmak üzere savcılığa sevk edileceğini ifade etti.

İhvan kaynaklarından yapılan açıklamada ise Aryan'ın gözaltına alınmasının teşkilatın, partinin ya da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çalışmalarını etkilemeyeceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.