SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat!

İsveç’te yaşayan Müslüman bir kadın iş görüşmesi sırasında dini gerekçelerle tokalaşmadığı için işe alınmadı. Ayrımcılığa

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat!
İsveç’te yaşayan Müslüman bir kadın iş görüşmesi sırasında dini gerekçelerle tokalaşmadığı için işe alınmadı. Ayrımcılığa uğrayan kadının şikayeti üzerine yargı, Müslüman kadına 3 bin 900 avro tazminat ödenmesine karar verdi.
İsveç’in Uppsala şehrinde tercümanlık şirketine iş başvurusunda bulunan Farah Alhajeh isimli Müslüman kadın, iş görüşmesi sırasında erkek yetkilinin elini sıkmadığı için görüşme tamamlanmadı. İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı 2017 yılında meydana gelen olayla ilgili yargıya başvurdu. İş mahkemesi, ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına  40 bin kron (yaklaşık 3 bin 900 avro) tazminat ödenmesine hükmetti. Verilen kararda Müslüman kadının erkek yetkiliyle el sıkışmayı reddetmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 9. Maddesi tarafından korunan dini konularla ilişkili olduğu belirtildi. İş mahkemesinin aldığı karardan memnun olduğunu söyleyen Farah Alhajeh, , ''Müslüman olduğumu, dini nedenlerden dolayı el sıkamayacağımı söyledim ve selamımı başımı eğerek verdim. O anda iş görüşmem yarıda kesildi ve iş verilmeyeceği söylendi." dedi. Haklılığının ortaya çıkmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Alhajeh, "Başıma önceden hiç böyle bir durum gelmemişti. Tazminat parasının önemi hiç yok. Önemli olan haklılığımın ortaya çıkması." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.