SON DAKİKA
Hava Durumu

James Jeffrey, asıl korkularını itiraf etti

Barış Pınarı Harekat ile terör örgütü YPG/ PKK’nın aldığı hezimeti değerlendiren Jeffrey “Türk ordusu kısa

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2019 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
James Jeffrey, asıl korkularını itiraf etti
Barış Pınarı Harekat ile terör örgütü YPG/ PKK’nın aldığı hezimeti değerlendiren Jeffrey “Türk ordusu kısa sürede çok fazla bölge ele geçirdi. Uzlaşmazsak, devam etmeyeceklerinden şüphemiz yoktu” dedi.

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’yla terör örgütü YPG/PKK’ya ardı ardına darbeler indirmesi üzerine geniş bir heyetle Ankara’ya gelen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İsrail yolunda açıklamalarda bulundu.

Jeffrey, Türkiye’nin taleplerini kabul etmedikleri takdirde TSK ve Suriye Milli Ordusu’nun tüm bölgeyi alacağını söyledi.

"Durdurma var"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Jeffrey, “YPG’nin bu bölgelerde kalabilmelerini istediğine şüphe yok. Bu alanlara tutunma konusunda hiçbir askeri kabiliyetleri bulunmadıkların değerlendirdik. Türk ordusu çok kısa bir süre içinde çok fazla bölge ele geçirdi. Uzlaşmazsak, bölgeyi ele geçirmeye devam etmeyeceklerinden şüphemiz yoktu” dedi.

Mutabakatta ‘ateşkes’ denmediğini ve bunun sadece bir duraklama olduğunu vurgulayan Jeffrey, “Temel olarak, bu duraksama Türkiye operasyonlarında beş gün boyunca sürecek. Bu beş günün sonunda, eğer PYD çekildiyse, Türkler kuzeydoğu Suriye’deki tüm operasyonları durduracak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.