SON DAKİKA
Hava Durumu

Lübanan'da insanlık dramı

Lübna’da bulunan mülteci kampları arasında dünyanın en eski kamplarından biri olan Burj El Barajneh kampı, insanlık dramlarına sahne ola

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Lübanan'da insanlık dramı
Lübna’da bulunan mülteci kampları arasında dünyanın en eski kamplarından biri olan Burj El Barajneh kampı, insanlık dramlarına sahne olan görüntüsüyle Filistinlilere ev sahipliği yapıyor. Körfez ülkelerinin Filistinlilere yardımı kesmesiyle, tek umudu Türkiye olan Filistinliler insanlık dışı şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
1948 yılında İsrail’in Filistin’i işgal etmesiyle 1 milyon Müslüman göç etmek zorunda kalmıştı. Bu dönemde Lübnan’a sığınan on binlerce Filistinli mülteci, Beyrut’a 4 kilometre uzaklıkta olan Burj El Barajneh kampına yerleşmişti. 70 yıldan bu yana Burj El Barajneh kampında yaşayan mülteciler oldukça zor şartlar altında yaşıyor. Kampta tamir ve yeni ev inşaatı yasak olduğu için kış ayları çok daha zorlu geçiyor. 30 bin kişinin yaşadığı kampta hiç kimse kamu hizmetinden yararlanamıyor. Çocukların okula gidemediği ve hastaların tedavi edilemediği kampta, en geniş sokaklar ise 1 metrelik alandan oluşuyor. Günde 1-2 saat elektrik ve su hizmeti alabilen kamp sakinleri kimlik ve vatandaşlık hakkı da alamıyor. Elektrik kablolarının açıkta olduğu kampta her yıl onlarca insan elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiriyor.  Temiz su ve hijyen sorunu yaşanan kampa Lübnan hükümetinin hiçbir katkısı bulunmadığı için kamp sakinleri tek umutlarının Türkiye olduğunu söylüyor. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.