SON DAKİKA
Hava Durumu

Maduro: 'Darbeyi bozguna uğratacağız'

Venezuela’da yaşanan yönetim krizi devam ederken ülkenin yasal Devlet Başkanı Nicols Maduro’dan bir açıklama geldi. ABD ile diplomatik il

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2019 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Maduro: 'Darbeyi bozguna uğratacağız'
Venezuela’da yaşanan yönetim krizi devam ederken ülkenin yasal Devlet Başkanı Nicols Maduro’dan bir açıklama geldi. ABD ile diplomatik ilişkiler dışında diğer ilişkilerin devam edeceğini belirten Maduro, 'Darbeyi bozguna uğratacağız' dedi.
Venezuela Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido'nun kendisini devlet başkanı ilan etmesinden sonra başlayan kriz devam ederken ülkenin yasal Devlet Başkanı Nicols Maduro’dan bir açıklama daha geldi. Basın toplantısı düzenleyen Maduro, hem Rusya’ya hem de ABD’ye yönelik açıklamalarda bulundu. ABD ile diplomatik ilişkileri kesmiş olmalarına karşın diğer ilişkilerin devam edeceğini belirten Maduro, Rusya ile de derin ittifakı sürdüreceklerini belirtti. Rusya ile olan ilişkilerin derinleştirilmesi konusunda detay veren Maduro, “Devlet Başkanı Putin, Venezuela’ya olan kapsamlı desteği onayladı" dedi. Rusya'dan buğday sevkiyatının yanı sıra Moskova ile yapmayı planladıkları telekomünikasyon, petrol ile doğalgaz yatırımlarına ilişkin anlaşmalardan bahsetti ve iki ülke arasındaki askeri konulardaki bağlantılara vurgu yaptı.

“RUSYA İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRECEĞİZ”
Maduro, “Rusya ile yıllar önce sahip olduğumuz askeri işbirliğine derinlemesine devam edeceğiz. Büyük bir güç olarak (Rusya’nın) tüm desteğine sahibiz. Çabalarımız ve komutanımız Chavez'in mirası sayesinde şükrediyoruz” dedi. Maduro, Venezuela’daki tüm ABD diplomatik personelinin ülkesinden ayrılmasında ısrar etmesine rağmen ABD'ye petrol satmaya devam etmeyi planladığını söyledi. Maduro, “ABD'den talebimiz bizden petrol almaya devam etmeleri. Venezuela'daki ABD yatırımlarıyla üretimde büyüyeceğiz” dedi. Maduro, ABD'nin ülkesinden daha fazla ham petrol almaya devam etmemesi haline, diğer pazarlara açılacağını söyledi.

“ABD HÜKÜMETİNİN BİR AJANI”
"Darbeyi bozguna uğratacağız" diyen Maduro, kendisini başkan ilan eden Juan Guaid ile diyalog kurmaya istekli olduğunu söyledi. Ancak Guaido’yu kendisini devirmek için aracı olmakla da suçladı. Maduro, “Kendisini tanıyorum, Venezuela’daki gringoların ajanı. Bir ajan olarak eğitildi ve siyasete sokuldu, ABD hükümetinin bir ajanı bunu biliyorum. Onların emirlerini yerine getirecek” diye konuştu. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.