SON DAKİKA
Hava Durumu

May'den darbe girişimi hakkında açıklama

İngiltere Başbakanı May, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında, "Daha fazla şiddetten kaçınmak, hayatlar

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
May'den darbe girişimi hakkında açıklama

İngiltere Başbakanı May, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında, "Daha fazla şiddetten kaçınmak, hayatları korumak ve sükuneti tesis etmek için her şey yapılmalı." dedi.

 

 

İngiltere Başbakanı Theresa May, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin olarak, "Daha fazla şiddetten kaçınmak, hayatları korumak ve sükuneti tesis etmek için her şey yapılmalı." dedi. May, başbakanlığa geldikten sonra İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda yaptığı ilk konuşmada, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine değindi."Türk ordusunun bazı üyelerinin teşebbüs ettiği darbeyi kuvvetle kınadık." ifadesini kullanan May, "İngiltere Türkiye’nin demokratik olarak seçilmiş hükümetinin ve kurumlarını güçlü bir şekilde destekliyor." dedi.


May, "Bu başarısız darbenin ardından Türkiye’nin anayasal düzenine tam olarak uyulması çağrısı yapıyoruz ve hukukun hakimiyetini vurguluyoruz. Daha fazla şiddetten kaçınmak, hayatları korumak ve sükuneti tesis etmek için her şey yapılmalı." diye konuştu. May, darbe girişimin ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüştüğünü, kendisinin de kısa bir süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.