SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK, Avrupa'da haraç kesti!

Alman istihbaratı raporuna göre terör örgütü PKK, Avrupa’da 25 milyon Euro haraç topladı. Haracın yarısını Almanya’da toplayan örg

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK, Avrupa'da haraç kesti!
Alman istihbaratı raporuna göre terör örgütü PKK, Avrupa’da 25 milyon Euro haraç topladı. Haracın yarısını Almanya’da toplayan örgüt, buradaki haraç miktarını 10 yılda 3 kat arttırmış.


ALMAN iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) yıllık istihbarat raporuna göre Almanya, terör örgütü PKK için büyük bir ekonomik gelir kaynağı. PKK, Almanya’da topladığı haracı son 10 yılda üç kat arttırdı. 2017’de haraç miktarını yüzde 8 arttıran PKK, geçen yıl 14 milyon Euro haraç topladı. 2016’da bu miktar 13 milyon Euro’ydu. Terör örgütünün Avrupa’daki toplam haraç miktarı 25 milyon Euro. PKK, Avrupa’daki haracın yarısını Almanya’da topluyor. Rapora göre, terör örgütü sadece haraç toplamakta değil, Almanya’yı üye toplamakta da üs haline getirdi. PKK, Almanya’da en çok üye sayısına sahip yabancı terör örgütü. Terör örgütüne üye sayısı 2017’de 500 civarında artarak, 14 bin 500’e ulaştı.
KOORDİNASYON BÜROSU
Toplanan haraçlar PKK’nın ekonomi ve mali büro (EMB) tarafından koordine ediliyor. Paralar daha çok Türkiye, Irak ve Suriye’deki çatışmaları finanse etmek için gönderiliyor. Bir bölümü ise propagandaya ayrılıyor. PKK çok sayıda yayınla üye ve terör örgütü saflarında çatışmalara katılacak terörist toplamaya çalışıyor. Almanya’da Türkçe yayınlanan YÖP adlı günlük gazetenin 10 bin tirajı var. Hollanda’da aylık dergi Serxwebun PKK ideolojisini yayıyor. PKK’nın haber ajansı ANF de buradan yayın yapıyor. (Hürriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.