SON DAKİKA
Hava Durumu

20 gündür lav kusuyor, ne kadar süreceği belli değil

epa06755233 A handout photo made available by the United States Geological Survey (USGS) on 22 May 2018 shows an aerial view of of Kilauea Volcano's lower East Rift zone, Hawaii, USA, 19 May 2018. A'a' lava flows emerging from the elongated fissure 16-20 form channels. The flow direction in this picture is from upper center to the lower left. The ongoing eruption of Kilauea is the largest in decades, destroying more than 40 homes to date, and displacing thousands. EPA-EFE/USGS / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
20 gündür lav kusuyor, ne kadar süreceği belli değil
 3 Mayıs 2018’de 5 şiddetinde başlayan bir depremden birkaç saat sonra patlayan Hawaii Kilauea yanardağı o günden beri lav püskürtmeye devam ediyor. 1983’den beri 60 kere patlama yapan Kilauea yanardağının faaliyetini ne kadar sürdüreceğinin tespitinin zor olduğu kaydedildi.
Hawai'nin Kilauea yanardağı Büyük Ada’ya hasar vermeye devam ediyor. Gökyüzüne 22 çatlaktan lav püskürten Kilauea, gökyüzüne doğru araba büyüklüğünde parçalar fırlatıyor. Yanardağın fırlattığı lavların buhar, hidroklorik asit duman ve cam parçacıklarından oluştuğu, bu karışım deniz suyu ile birleşince ısıyı bin derecenin üzerine çıkarıyor. En büyük kaygının rüzgarın lavların akış istikametinin hangi yöne çevireceğinin belirlenemediği olduğu kaydedildi. Sivil savunma idaresi volkanın duman yoğunluğunun hafta sonundan beri üç kat arttığını söyledi. ABD JeoLojik Araştırma Merkezinde görevli bilim adamı Michael Poland, yanardağın faaliyetini ne zamana kadar sürdüreceği söylemenin zor olduğunu, yanardağın faaliyetini haftalar hatta aylar boyunca sürdürebileceğini söyledi.^(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.