SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayımladı. Rapora göre gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yakalanması ve öldürülmesi emrini Suudi Veliaht Prensi Selman verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı

2 Ekim 2018'de cinayete kurban giden Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında yeni bir gelişme yaşandı.

ABD'nin raporunda 21 kişi, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu tutuldu.

Başta Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) olmak üzere ilgili istihbarat kurumlarının katkıda bulunduğu raporda, Kaşıkçı cinayetini onaylayan kişinin Veliaht Prens olduğu belirtildi.

ABD'nin raporunda "Suudi Prens Selman, Kaşıkçı'yı Krallığa tehdit olarak gördü" ifadesi yer aldı.

Raporda "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı yakalamak veya öldürmek için Türkiye'de bir operasyonu onayladığını değerlendiriyoruz" denildi.

Raporda, "Bu sonuca, Prens Muhammed bin Selman'ın, ülkede karar alma mekanizmalarını kontrol ettiği, cinayette Prens'in önemli bir danışmanının ve güvenlik ekibinin yer aldığı, Prens'in Kaşıkçı da dahil yurt dışındaki muhalifleri susturmak için şiddet içerikli adımlar attığı gerçeklerini baz alarak ulaştık" bilgisi de yer aldı.

Suudi Arabistan'a yaptırım

Cemal Kaşıkçı raporunun ardından Biden yönetiminden Suudi Arabistan'a yaptırım ve kısıtlamala kararları ardı ardına geldi.

ABD Hazine Bakanlığı, Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı Suudi Arabistan Kraliyet Ani Müdahale Gücü'ne yaptırım kararı aldığını açıklayacak.

Bir karar da  ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık 76 Suudi Arabistan vatandaşına vize kısıtlaması getirdiğini duyurdu.

Vahşice katledildi

Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın, konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.