SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bataryalar 10 kez değiştirilmiş

Japon hava yolu şirketleri, "Boeing 787 Dreamliner" uçaklarının bataryalarındaki sorun nedeniyle 10 kez değiştirildiğini açıkladılar.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Japon hava yolu şirketleri, "Boeing 787 Dreamliner" uçaklarının bataryalarındaki sorun nedeniyle 10 kez değiştirildiğini açıkladılar.


 
 

Japon hava yolu şirketleri All Nippon Airways (ANA) ve Japan Airlines, bataryalarındaki teknik arıza nedeniyle "Boeing 787 Dreamliner" uçaklarının hava trafiğinden geçici olarak çekildiği 16 Ocak'tan önce lityum-iyon bataryaları birçok kez değiştirmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

ANA Sözcüsü Megumi Tezuka,  Boeing 787 uçağının bataryasının şarj olmadığı ya da başka hatalar verdiği için yaklaşık 10 kez değiştirildiğini veBoeing şirketine sorun ile ilgili bilgi verildiğini belirtti.

ANA'ya ait Boeing 787 tipi uçağın 16 Ocak'ta bir iç hat seferi sırasında bataryasındaki aşırı ısınma nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalması ve Japan Airlines'a ait bir Boeing 787'nin bataryasının da Boston'daki Logan Uluslararası Havaalanı'nda park halindeyken alev alması üzerine dünyada yaklaşık 50 tane olan Boeing 787 Dreamliner uçaklarının seferleri durdurulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.