SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brezilya lideri Lula da Silva'dan Bolsonaro'ya yönelik darbe suçlaması için "Adalet yerini bulsun" yorumu

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında darbe suçlamasıyla açılan davaya ilişkin, "Adalet yerini bulsun." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2025 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2025 10:05
Kaynak: AA
Brezilya lideri Lula da Silva'dan Bolsonaro'ya yönelik darbe suçlaması için "Adalet yerini bulsun" yorumu

Japonya ziyareti kapsamında basına konuşan Lula da Silva, Brezilya Federal Yüksek Mahkemesinin, Bolsonaro dahil 7 kişi hakkında hazırlanan darbe iddianamesini oy birliğiyle kabul etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Lula da Silva, "Adalet yerini bulsun. Şimdi kendisinin (Bolsonaro) zulme uğradığını iddia ederek bu kadar gürültü çıkarması mantıklı değil." yorumunda bulundu.

Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, dün savcılığın Bolsonaro dahil 7 kişi hakkında hazırladığı darbe iddianamesini oy birliğiyle kabul etmişti.

Yüksek Mahkeme üyelerinin kendisiyle kişisel sorunlarının bulunduğunu savunan Bolsonaro, davayı soruşturan Moraes'in suçlamak için "asılsız bir hikaye" uydurduğunu öne sürmüştü.

Bolsonaro, 31 Ekim 2022'deki devlet başkanı seçimini kazanan Lula da Silva'yı askeri müdahale yoluyla devirmeyi amaçlayan komploya liderlik ettiği iddiasıyla yargılanacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.