SON DAKİKA
Hava Durumu

İran’da virüse karşı Molla cehaleti!

İran halkı molla rejiminin umursamazlığı nedeniyle bir kez daha büyük tehdit altında. Resmi açıklamaya göre 12 olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin 50’ye ulaştığı ileri sürülürken, Türkiye’nin uyarısına ve tehdidin ciddiyetine rağmen Mollalar Kum kentini karantinaya almıyor. Türkiye sınır kapılarını kapatırken, İran halkı Molla cehaleti nedeniyle bir kez daha büyük tehdit altında!

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2020 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran’da virüse karşı Molla cehaleti!

Çin’de başlayarak dünyayı tehdit eden ve büyük korkuya neden olan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tüm dünya alınabilecek tüm önlemleri almak için seferber olurken, İran’da mollaların umurunda bile değil yaşanan tehlike. İram’da resmi açıklamaya göre  yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47 oldu. İran devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin Meclise bir rapor sundu.

MİLLETVEKİLİNDEN ŞOK İDDİA

İran yönetiminde akıl almaz bir vurdumduymazlık devam ederken Kum Milletvekili Emirabadi, kentte son 2 hafta içinde yeni tip koronavirüs nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 250 kişinin de karantinada tutulduğunu öne sürdü.  İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre, Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, İran Meclisinde milletvekillerine hitap etti. Söz konusu virüsün Kum kentinde 3 hafta önce tespit edildiğini ileri süren Emirabadi, konuyla ilgili resmi açıklamanın geç yapılmasını eleştirdi.

"HALKA NEDEN YALAN SÖYLÜYORSUNUZ?"

Kum'da Kovid-19 ile mücadelede yetersiz kalındığını söyleyen Emirabadi, şunları kaydetti: "Kum'da durum iyi değil. Virüs bulaşmış hastalarla ilgilenen hemşirelerde hastalıktan korunacak özel giysi bulunmuyor. Hemşireler hastalara korkarak yaklaşıyor. Hastalığı tespit edecek yeterli kit bulunmuyor. Birçok eczanede maske dahi yok." Sağlık Bakanı Said Nemeki'den, Kum kentinin karantina altına alınmasını talep ettiğini aktaran Emirabadi, "Sağlık Bakanı'na 'Halka neden yalan söylüyorsunuz?' dedim." ifadesini kullandı.

İRAN YÖNETİMİNDEN İDDİALARA YALANLAMA

Öte yandan İran Yargı Erki'ne bağlı haber sitesi "mizanonline" göre, İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, düzenlediği basın toplantısında, "Kovid-19 nedeniyle dün 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 12'ye yükseldi. Kum'da Kovid-19 nedeniyle 50 kişinin öldüğü yönündeki iddialar yalan, gerçeği yansıtmıyor." dedi.

“KARANTİNAYA ALIN DEDİK DİNLEMEDİLER”

İran'ın Kum kentini karantinaya almamasını eleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'daki Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini söyledi.  İran'da peş peşe meydana gelen koronavirüs ölümlerinin ardından Türkiye, İran sınırını kapattı. İran'a uçuşlar da tek taraflı olarak askıya alındı. 'Geç kalındı' eleştirilerinin doğru olmadığını belirten Fahrettin Koca, sınır kapılarının İran'daki salgın kontrol altına alınmadan açılmayacağını söyledi. Türk vatandaşlarının İran'a gidişine izin verilmediğini belirten Bakan Koca, İran'daki Türk vatandaşlarının da tahliye edileceğini söyledi. Ahmet Hakan'a konuşan Koca, İran sınırını kapatmakta gecikme olmadığını, Türkiye’nin gereken önlemleri zamanında aldığını söyledi. Karayoluyla, havayoluyla ve demiryoluyla İran’dan gelen herkesi sağlık taramasından geçirdiklerini anlatan Koca, “Termal kamera kontrolünün ötesinde bir kontroldü yaptığımız: Sağlık kabinleri oluşturduk, hekimlerimiz görev aldı ve pasaport kontrolünden geçen herkes sağlık taramasından geçirildi. Şüpheli olanları, yani soğuk algınlığı belirtisi olanları içeri almadık. Bu belirtileri taşıyan Türk vatandaşlarını ise gözlem altına aldık” dedi. İlk vakanın Kum kentinde ortaya çıktığını Kum kentinden gelenleri başından beri Türkiye’ye almadıklarını anlatan Koca, “İki gün önce İran Sağlık Bakanı’na “Kum kenti dışında virüs için başka bir kaynak düşünüyor musunuz?” dedim. “Hayır” dedi. Tahran’da ve başka bazı şehirlerde de rastlanmış ama hepsi Kum kenti kaynaklı... Yani Kum kenti dışında salgına kaynaklık eden bir bölge yok. Kum kentinin Vuhan gibi karantinaya alınması gerekiyordu. Bunu İran Sağlık Bakanı’na söyledim. “Eğer Kum’u karantinaya alırsanız sınırı kapatma önlemi almamıza gerek kalmaz” dedim. Fakat İran Sağlık Bakanı, “Karantinaya alamayız” dedi. Biz de bunun üzerine sınırı kapatmak zorunda kaldık.” İfadelerini kullandı. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.