SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya Başbakanı Takaiçi, Hürmüz'deki durumun ülkede "tasarruf tedbiri gerektirmediğini" düşünüyor

İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan savaş ve Hürmüz Boğazı'ndaki durum nedeniyle yakıt ve enerji tasarrufu için "acil durum tedbirleri gerekmediğini" düşündüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2026 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2026 14:48
Kaynak: AA
Japonya Başbakanı Takaiçi, Hürmüz'deki durumun ülkede "tasarruf tedbiri gerektirmediğini" düşünüyor

Kyodo ajansının haberine göre, Takaiçi'ye parlamento oturumu sırasında Hürmüz Boğazı'ndaki durum nedeniyle halkın enerji tasarrufu yapması için ekonomik tedbirler alınıp alınmayacağı soruldu.

Takaiçi, "Ekonomik ve sosyal aktivitelerin bu noktada durdurulması gerektiğini düşünmüyorum" diyerek kamuoyuna enerji ve yakıt tasarrufu yapmaları çağrısında bulunmayacağını ifade etti.

Hükümetin, farklı kaynaklardan petrol tedarik etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Takaiçi, şimdilik ek bütçe hazırlama ihtiyacı olmadığını kaydetti.

Takaiçi, Orta Doğu'daki belirsizliğin, "hükümetin gerekli tedbirleri alma konusunda esnek olacağı" anlamına geldiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.