SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabe imamı tutuklandı!

Bir hutbesinde konserlerde kadın erkek karışık eğlenilmesinin dine uygun olmadığını dile getirerek bu durumu eleştiren  Kabe imamı tutuk

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2018 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kabe imamı tutuklandı!
Bir hutbesinde konserlerde kadın erkek karışık eğlenilmesinin dine uygun olmadığını dile getirerek bu durumu eleştiren  Kabe imamı tutuklandı.
Vaiz ve din alimlerinin tutuklanma belgelerini yayınlayan "Düşünce Mahpusları" adlı bir grup, Twitter hesabından önceki hafta kadınlar ve erkeklerin karışık bir şekilde eğlenmesini eleştiren Kabe-i Şerif’in önde gelen imam hatiplerinden Şeyh Salih el Talip’in tutuklandığını yazdı. Suudi Kraliyet ailesini doğrudan eleştirmemesine rağmen kadın erkek ayrımına yönelik kanunların kraliyet ailesi tarafından gevşetildiğine dikkat çeken  Kabe Hatibi Şeyh Salih el Talip, bu konuşması nedeniyle tutuklandı. Suudi Aarbistan konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, tutuklama haberini yayınlayan al-Talib's Engish ve Arabic Twitter hesaplarının kapatıldığı ifade edildi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman önceki yılın Temmuz ayında CBS televizyonuna verdiği mülakatta, “Kadın ve erkeklerin bir arada bulunmasını yasaklayan kadın ve erkeklerin aynı iş yerinde birlikte bulunmasını kabul etmeyen aşırılıkçılarımız var. Bu fikirlerin çoğu Peygamberin zamanındaki hayat tarzıyla çelişiyor” şeklinde konuşmuştu. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.