SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan flaş İran açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İran, daha fazla şiddet ve provokasyondan kaçınmalı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2020 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
NATO'dan flaş İran açıklaması

Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahında büyükelçiler düzeyinde  toplanan Kuzey Atlantik Konseyi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.
 
NATO'nun geçici olarak faaliyetlerini askıya aldığı Irak eğitim  misyonunun koalisyonun DEAŞ ile mücadelesine önemli katkı sunduğuna değinen  Stoltenberg, "Irak hükümetinin davetiyle askeri eğitim veriyoruz ve DEAŞ'ın  dönüşünün engellenmesine yardım ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bugünkü toplantıda müttefiklerin, DEAŞ ile mücadeleye ve Irak'taki  NATO misyonuna güçlü desteklerini yinelediklerini belirten Stoltenberg,  personellerinin güvenliğinin ön planda olması nedeniyle Irak'taki eğitim  misyonunu askıya aldıklarını vurguladı.
 
Stoltenberg, "NATO, (Irak'ta) durum elverdiğinde eğitim ve kapasite  inşası çalışmalarına devam edecektir." dedi.
 
İran'a uyarı
 
Stoltenberg, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü  Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve Irak'taki koalisyon güçlerine  düzenlenen saldırının ardından, ABD'nin bugün müttefikleri bölgesel konular  hakkında bilgilendirdiğini kaydetti.
 
 "Tüm müttefikler, yıllardır İran'ın Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırma  çabalarından endişe duyuyor." diyen Stoltenberg, İran'ın hiçbir zaman nükleer  silaha sahip olmaması ve farklı terörist gruplara desteğinin kınanması konusunda  hemfikir olduklarını bildirdi.
 
Stoltenberg, İran'ın Suudi Arabistan'a ait petrol tesisine saldırması  ve ABD'ye ait insansız hava aracını düşürmesiyle gerginliği tırmandırdığına  değinerek, "Bugünkü toplantımızda tüm müttefikler, tansiyonun düşürülmesi ve  itidal çağrısında bulundu. Yeni bir çatışma, kimsenin menfaatine olmayacaktır  dolayısıyla İran, daha fazla şiddet ve provokasyondan kaçınmalı."  değerlendirmesinde bulundu.
 
NATO,  İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı  General Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından,  Irak'taki eğitim misyonunun faaliyetlerini geçici olarak askıya aldığını  duyurmuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.