SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da kafede patlama: 1 ölü, 16 yaralı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir kafede meydana gelen patlamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarı Vladen Tatarskiy hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2023 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya'da kafede patlama: 1 ölü, 16 yaralı


Rusya'nın St. Petersburg kentindeki bir kafede patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edilirken, patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden kişinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarı Vladen Tatarskiy olarak bilinen Maxim Fomin olduğu aktarıldı.

Rus basınında yer alan haberlerde, patlamanın kaynağının Tatarskiy’e arkadaşları tarafından hediye edilen heykelin içine yerleştirilmiş bir bomba olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz sene eylül ayında Rusya'nın Ukrayna'ya ait 4 bölgeyi ilhakı ile ilgili Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törene katılan Tatarskiy törende çektiği bir videoda, "Herkesi yeneceğiz, herkesi öldüreceğiz, ihtiyacımız olan herkesi soyacağız. Her şey istediğimiz gibi olacak" ifadelerini kullanmıştı.
Tatarskiy'nin patlamada kasıtlı olarak hedef alındığı kanıtlanırsa bu Rusya-Ukrayna Savaşı'yla bağlantılı yüksek profilli bir kişiye Rusya topraklarında düzenlenen ikinci suikastı olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.