SON DAKİKA
Hava Durumu

Efkan Bey ve yerel siyaset…

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2022 21:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 21:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa programının mitinge saatler kala iptal edilmesinin ardından, akıllara zarar hikâyeler uydurulduğunu duyduk.  Yapılan sadece bir açıklama var. Cumhurbaşkanının halsiz ve yorgun oluşu nedeniyle Bursa programının ertelendiği yönünde. 


Hikayelerin bir kısmına güldük geçtik. Ama Bursa’da çaptan düşenlerin ve onlara yakın isimlerin fısıltı gazetesi ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’ya yönelik yine algı operasyonları çekmelerine söyleyecek iki kelamımız var tabi. 


Efkan Ala Bey, devlet adamı kimliği ile yerel güncel siyaset çekişmelerinin içine girmedi girmiyor. Efkan Bey, siyaset esnafının ucuz ayak oyunlarına da yüz vermiyor. Dahası kirlenen siyaset kurumunun pür-i pak isimlerinin başında geliyor. 


Bugüne kadar bunca yıldır bürokrasi ve siyasetin içinde en üst makamlarda görev yapıyor olmasına rağmen Efkan Ala Bey’le ilgili kimse kanundışı, etik dışı, ahlak dışı bir iddia ortaya atamıyor. Ne rant odaklarına ne kirli siyaset adamlarına ne de milletten yana olmayanlara yüz vermiyor. 


Efkan Ala Bey’in bu duruşu özellikle siyaseti ranta devşirmeye çalışan, siyasi ve rant odakları oluşturup Bursa’yı zapt etmek isteyenlere müsaade etmiyor olması, bir takım grup ve güç odaklarını büyük rahatsız ediyor. Efkan Bey taviz vermedikçe ve gücü eksilmedikçe, güçten düşenlerin hedefi oluyor. 


Şimdi Bursa’da yerel siyasi ve bürokratik bazı aksaklıkları toparlayarak, bunların suçlusu olarak da Efkan Ala Bey’i göstermek kadar ahmakça bir şey olamaz. 
Efkan Bey, yıllardır AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak dünyada Türk’ün olduğu her noktaya ulaşıp, onlarla Türk devletinin sıkı ilişkiler kurması için mücadele ediyor. Bakın üstünden geçelim bir kez daha; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün yurt dışı seyahatlerinde Efkan Bey’i bir üçüncü göz olarak heyete dahil ediyor.  Kendisi gidemediği dünyanın her yerine AK Parti’yi temsilen Efkan Bey’i gönderiyor. AK Parti’yi yurt dışında Efkan Ala Bey temsil ediyor.  Bütün dünyaya yayılmış teşkilatları Efkan Bey takip ediyor. Amerika’dan Malezya’ya, Sidney den Balkanlar’a Efkan Ala Bey parlamenter diplomasi yapıyor. Ankara’da tüm yurt dışı misyonlar ile bir çalışma yürütüyor. Tüm bunların ötesinde Ankara’da herkesin saygı duyduğu bir isim. Kendi ülkesinde ve dünyada saygı duyulan önemli isimlerden biri Efkan Bey. Dahası eşi dostu akrabası rant sağladığı bir kişi bile gösteremezsiniz. Yine Efkan Bey’in ailesi kırsalda mütevazı yaşam sürüyor. 


Son 6 ayda 50’ye yakın ülkede Türklerle buluşup, uluslararası toplantılara katılmış, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmiş bir isim olarak her geçen gün yıldızı daha da parlayan, mertliği ve dürüstlüğü ile bilinen ve tanınan bir isimken, yerel siyasi kavgaların içinde onun olmasını bekleyenler, hayal kırıklığı yaşamaya devam edecek. 


Yerel siyasi fırıldakların içinde yer almaz diyorsak Bursa’yı da bu gruplara terk edecek hali yok. Her adımlarını izleyip, gereken yerde müdahalesini yapıyor. Böylece ayağına basılanlar farklı noktalardan sesini yükseltiyor. 


Tekrar altını çizerek ifade edelim.

Cumhurbaşkanı’nın Bursa’ya gelişinin ertelenmesi sağlık sorunları nedeniyle. Resmi bilgi bu olduğuna göre durum bu. Diyelim ki başka nedenler de var. O nedenler arasında sorun olarak değil çözüm olarak Efkan Ala vardır. 


Yerel siyasetin çok alışık olmadığı, devlet adamı kimliği ve millet için siyasetin öncü isimlerinden olan Efkan Ala’yı bu şekilde yıpratmak oldukça güç. Hele ismi yıpranmış, gücünü kaybettiği için çözümü Efkan Ala beyi yıpratmakta görenlerin bunu yapabilmesi çok daha güç. 


Belli ki birileri seçimden önce Bursa için karar vericilerin değişmesini bekliyor. Bu da oldukça zor. Hayallerin mevsim mevsim ertelendiği Bursa’da, Efkan Ala Bey üzerine oynayanların kaybedeceği bir süreci hep birlikte yaşayacağız ve göreceğiz.   Ve son olarak tartışmalar ne yazık ki AK Parti’ye yakın isimlerin de yer aldığı bir kitle tarafından sürdürülüyor. 


 Oysa, Binali Yıldırım Bey konuya açıklık getirmişti. Buna rağmen son bir kaç gündür Cumhurbaşkanı’nın ekranlara çıkmamasından, sosyal medyadan paylaşım yapmamasından yola çıkarak yapmaları gereken Cumhurbaşkanı için dua etmekken,  kendi sefil hesapları üzerinden ucuz hayaller kuruyorlar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.