SON DAKİKA
Hava Durumu

4 ilde deprem nedeniyle eğitime bir gün ara

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte eğitime ara verildi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı nedeniyle Sakarya, Bolu ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
4 ilde deprem nedeniyle eğitime bir gün ara

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay, yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amaçlı eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Paylaşımında, "Hepimize çok geçmiş olsun" notunu düştü.

Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Kentte meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisinin bulunmadığını vurgulayan Atay, ekiplerin saha taramasının devam ettiğini ifade etti.

Sakarya'da eğitime ara

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Değerli hemşerilerimiz, Düzce'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

Vali Kaldırım, saha araştırmalarına göre şu an kent genelinde hasar bulunmadığını, herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığının altını çizdi.

Bolu'da eğitime ara


Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında İzzet Baysal Caddesi'nde toplanan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kılıç, depremin Bolu'da da hissedildiğini söyledi.

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada, "Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bugünkü vize sınavları ertelendi

BAİBÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Bolu'da da hissedilen Düzce Gölyaka merkezli deprem nedeniyle bugün yapılacak sınavların ertelendiği, derslerin yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Diğer günlerde düzenlenecek sınavlar ve derslerde bir değişikliğin olmadığı, ertelenen sınavların daha sonra belirlenecek tarihte yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Zonguldak Ereğli'de eğitime ara verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Merkez üssü Düzce İli Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilçemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim - öğretime ara verilmiştir" bilgisi paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.