SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Osman Sönmez MTAL fark yaratmaya devam ediyor!

Ali Osman Sönmez MTAL güçlü öğretmen kadrosu ve dinamik yapısıyla piyasa koşullarını yakından takip ederek özel sektör temsilcileriyle yeni bir projeye imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2022 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2022 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ali Osman Sönmez MTAL fark yaratmaya devam ediyor!

Ali OSMAN Sönmez MTAL ile Hitachi Astemo Türkiye temsilciliği arasında MESEM kapsamında “Etkin Eğitim, Eşit Gelecek” isimli işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Osmangazi Kaymakamı sayın Ali PARTAL ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın GÜRHAN ÇOKGEZER teşrif etmişlerdir.

MESEM kapsamında imzalanan projeye göre; 20 kız öğrencimizle başlayarak mesleki gelişim sağlamak amacıyla Hitachi Astemo Türkiye yeterliliklerine uygun oluşturulacak Makine alanı sınıflarında eğitim verilecek. 4 yıllık eğitim planı kapsamında, 4 gün fabrikada uygulamalı eğitim, 1 gün okulda akademik eğitim şeklinde düzenlenecek eğitim programı ile öğrencilik hayatlarında aynı zamanda para kazanmaları sağlanacak (9-10-11.Sınıflara ASGARİ ÜCRETİN 1/3’ü 12.sınıflara 1/2'si kadar).

 Kız öğrencilerimiz mesleki ve sosyal konularda usta öğreticilerden meslek eğitimi alarak lise diplomaları yanında alanlarında ustalık ve mesleki yeterlilik belgelerine de sahip olmaları, sektörde istihdamlarının sağlanması hedeflenmiştir.

Osmangazi Kaymakamı sayın Ali PARTAL imzalanan bu proje hakkında , Yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu ve bu çalışmaların artarak devam etmesi gereğini , ifade etmişlerdir.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın GÜRHAN ÇOKGEZER , MESEM projesiyle gençlerin iş hayatında daha fazla tecrübe edindiklerini ve böylece iş hayatında daha avantajlı bir durumda olacaklarını , ifade etmişlerdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.