SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Nebati: Ticari kredi faizleri yüzde 18’lere gerilemiştir

Anti-enflasyonist kredi politikalarını uygulamaya devam ettiklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "İşletmelerimizin enflasyonun oldukça altında ticari kredilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Temmuz sonunda ticari kredi faizleri yüzde 30 civarındayken, şimdi yüzde 18’lere gerilemiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2022 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Nebati: Ticari kredi faizleri yüzde 18’lere gerilemiştir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında büyümeyi sürdürme ve istihdam artışını destekleme hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam ettiklerini dile getiren Bakan Nebati, üretim odaklı ve anti-enflasyonist kredi politikalarını sürdürdüklerini belirtti.

İşletmelere enflasyonun oldukça altında, düşük maliyetli ticari krediler sağlandığını anımsatan Nebati, Temmuz sonunda yüzde 30 civarında olan ticari kredi faizlerinin yüzde 18’lere gerilediğini açıkladı.

"Bankacılık sektörünün kredi hacmi yıllık yüzde 68,2 arttı"

Uygulanan politikalar sonucunda sağlanan güçlü kredi büyümesinde, ticari kredilerin ağırlığının yüksek olduğunu aktaran Bakan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bankacılık sektörünün kredi hacmi Ekim sonu itibarıyla yıllık yüzde 68,2 artarken, aynı dönemde ticari kredi büyümesiyse yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Ekonomimizin bel kemiği olan ve milyonlarca insanımıza istihdam sağlamaya devam eden KOBİ’lerimizin de kredilere kolay erişimini önemsiyor ve önceliklendiriyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyümüştür.

Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.