SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi İlce Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Projelerini Yaygınlaştırıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2022 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2022 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi İlce Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Projelerini Yaygınlaştırıyor

Bursa-Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Fransa Ulusal Ajansı tarafından onaylanan 2020-1-FR01-KA201-080167 numaralı “Eko-Akıllı Okullara daha iyi geçiş için STEAM Odaklı kitlerin geliştirilmesi” (Eco-Smart) Projesinin yaygınlaştırması etkinliği 22 Temmuz Cuma günü Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Bursa-Osmangazi ilçesindeki meslek lisesi yöneticileri ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlik, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi.

Sabah oturumunda Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özel büro çalışanı ve proje yöneticisi Dr. Oya GÜLER; Eco-smart projesi, ortaklık yapısı ve proje sonuçları hakkında bilgilendirme yaptı. Dr. Oya GÜLER, projeyi ecosmartschools.eu web sitesi üzerinden tanıttı. İndirilebilir olan Eco-Smart müfredat ve ders planları ile interaktif uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Öğleden sonra yapılan oturumda ise, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Dr. Basri KUL; Okullarda enerji korunumu, Avrupa’daki okullarda enerji korunumu ve geri dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Seminer sonunda meslek liselerimizde enerji korunumu ve geri dönüşüm ile ilgili yapılabilecek yerel ve uluslararası projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca ekolojik ve verimli enerji kullanımı ile ilgili öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak için yapılmış olan iyi örnek çalışmalarına yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.