SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş mağdurlarına sınavsız üniversite

Türkiye'ye kaçan Suriyeli sığınmacılara üniversiteye sınavsız gitme şansı tanınacak. Gençlere belirlenen üniversitelerde eğitim, barınma

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Savaş mağdurlarına sınavsız üniversite
Türkiye'ye kaçan Suriyeli sığınmacılara üniversiteye sınavsız gitme şansı tanınacak. Gençlere belirlenen üniversitelerde eğitim, barınma ve aylık burs ödemesi imkanı verilecek.
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye kaçan Suriyeli sığınmacılara üniversiteye sınavsız gitme şansı tanınacak. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca hazırlanan burs programı kapsamında  bazı şartları taşıyan belli sayıdaki Suriyeliye belirlenen üniversitelerde eğitim, devlet yurtlarında barınma ve aylık burs ödemesi imkanı verilecek.


Başkanlık tarafından Suriye vatandaşlarına yönelik hazırlanan eğitim burs programı kapsamında, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye kaçan ve bazı şartları taşıyan Suriyeliye eğitim ve burs imkanı sağlanması amaçlandı. Burs sayesinde Suriyelilere belirlenen üniversitelerde eğitim, devlet yurtlarında barınma ve aylık burs ödemesi imkanı verilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluk Başkanlığı, bursla ilgili başvuruları aldı. İnternet üzerinden yapılan başvuruların değerlendirme aşamasına gelindi.

Adayların burs programından yararlanabilmeleri için Suriye vatandaşı olmaları, 1990 ve sonrasındaki yıllarda doğmuş olmaları şartı arandı. Çifte vatandaşlıklarından biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olanların da başvuruları kabul edilmedi. Türkiye'de bulunmasında kanuni bir engelinin olmaması gereken adaylardan bursu alabilmeleri için en az yüzde 60 başarı ile lise diplomasına sahip olmaları istendi. Ayrıca adayların Türkçelerinin belli bir seviyede olması ve başkanlık tarafından verilen Türkiye burslarından  yararlanmamış olmaları da aranan şartlar arasında yer aldı.

600'e yakın başvuru

Posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmediği Başkanlıkta, adayların değerlendirme süreçlerine geçildi. İlgili personelin yoğun mesai harcadığı bu burs programına yönelik 600'e yakın başvuru geldi.

Suriyeli öğrencilerin gideceği üniversitelerin ve kalacakları yurtların belirlenmesine yönelik de YÖK ve YURTKUR ile koordinasyon sağlandı.

Ortak çalışmaların sonunda, bursu kazanan adayların ve gidecekleri üniversitelerin ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.